Kalvefrikassé

Kalvefrikassé

Skøn dansk sommermad - kalvefrikassé med nye danske kartofler.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Kogetid: ca. 1 time
  • Fryse-egnet
  • 1 kg kalvekød (tern af hals eller bov)
  • 1 liter bouillon eller vand og 250 g blandede suppeurter (f.eks. løg og selleri)
  • 2 laurbærblade
  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 6-8 tynde porrer (ringe)
  • 500 g nye gulerødder (små stykker)
  • 250 g fine grønne ærter
  • Tilbehør:
  • Kogte pillekartofler
  • Drys:
  • Bredbladet persille (hakket)

  1. Kog kødet i bouillonen eller i vandet sammen med suppeurterne.Tilsæt laurbærblade, og kog kødet ved svag varme under låg i ca. 1 time, til det er mørt.
  2. Si suppeurterne fra, og lav nu sovsen af kogelagen.Smelt smørret i en gryde og rør melet i, til det er opsuget. Tilsætgradvist kogelagen fra kødet, mens der piskes, og lad sovsen småkoge i ca. 5. min.
  3. Hold kødetvarmt i sovsen. Tilsæt nu gulerødderne ogporrerne og kog stuvningeni ca. 5 min. Kom ærterne i de sidste 2min.
  4. Smag retten til med salt og peber. Anret den med kogte kartofler,drys med persille og servér.