Kalveruller med kantareller og linsemos

Kalveruller med kantareller og linsemos



Kalorier 273 kcal
Protein 12 g 18%
Kulhydrat 34 g 52%
Fedt 9 g 30%
Kostfiber 4 g

Ingredienser

  • Kalveruller:
  • 85 g fedtfrit kalvekød (tynde skiver)
  • 1 bundt persille (hakket)
  • lidt frisk timian
  • revet citronskal (økologisk)
  • 25 g løg (finthakket)
  • 1 spsk kapers (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 5 g DDV-plante70 (til stegning)
  • 100 g kantareller (rensede)
  • salt og peber
  • Linsemos:
  • 100 g linser
  • 1 fed hvidløg (pillet)
  • 50 g gulerod (mindre stykker)
  • 50 g knoldselleri (mindre stykker)
  • 15 g olie
  • salt og peber
  • lidt citronsaft (eller balsamicoeddike)
  • Pynt:
  • frisk timian eller persille

  1. Læg kalvekødet fladt ud og bank det lidt fladere.
  2. Lav et mix af persille, timian, citronskal,løg, kapers og hvidløg.
  3. Fordél blandingen på kødet og rul det sammen til små ruller,der fæstnes med en kødnål.
  4. Varm en lille pande op med fedtstoffet og steg rullernesammen med kantarellerne i ca. 10 min., til kød og svampe er tilpas møre. Krydr med salt og peber.
  5. Mos: Skyl linserne og kom dem i en gryde med hvidløg,gulerod og selleri. Kog i ca. 35 min., til grønsager og linser ermøre.
  6. Stød det til en grov mos eller brug en stavblender. Rør olien i og smag til med salt,peber og citronsaft.
  7. Servér kalverullerne med kantarellerog linsemos. Pynt med lidttimian eller persille.
  8. Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog "Sund & Slank året rundt - Middage".
  9. Køb bogen - klik her