Kalvetyndsteg med indbagte grønsager og kapersmarinade

Kalvetyndsteg med indbagte grønsager og kapersmarinade

En eksklusiv lækker menu

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Stege/bage/kogetid: ca. 1 time
  • Ingredienser:
  • 1 kalvetyndsteg (ca. 700 g)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Indbagte grønsager:
  • 1 rulle butterdej (ca. 250 g, evt. optøet)
  • 500 g kartofler (skrællede)
  • 300 g gulerødder (skrællede)
  • ½ knoldselleri (skrællet)
  • 1 lille bundt bredbladet persille (hakket)
  • 1 æg (sammenpisket)
  • Kapersmarinade:
  • 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk kapers (drænet)
  • 1 bundt dild (buketter)

  1. Steg: Dup kødet tørtmed køkkenrulle. Rids fedtet i tern. Brun detpå alle sider på envarm pande i smør og olie. Krydr med salt og peber.
  2. Læg det brunedestykke kød i et ovnfast fad, stil det i midtenaf ovnen og tænd den på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midtenaf stegen. Steg, til kernetemperaturen er 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 grader for gennemstegt.Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i 15 min. Skær den i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  3. Indbagte grønsager: Skær kartoflerne ud på størrelse med tynde pommes frites. Kog kartoflerne i letsaltet vand 12-15 min. Tilsæt selleri og gulerødder,skåret i stykker ligesom kartoflerne de sidste 5 min. Hæld kogevandet fra. Krydr med salt og peber og bland medpersille.
  4. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord til et stykke på ca. 40x25 cm. Pensl hele dejen med det meste af æggetog lad det tørre i 5 min.
  5. Læg grønsagsblandingenpå dejen og pak den ind. Pensl med resten af ægget på toppen.Læg pakken på en bageplade med bagepapir og bag den i en 200 grader varm ovn ca. 20 min., til den er sprødog gennemvarm.
  6. Rør marinaden sammen.
  7. Servér tynde skiver af kød med indbagte grønsager og kapers-marinade.