Kanelbagels med rosiner

Kanelbagels med rosiner

Bagels får den seje krumme, fordi de koges, inden de kommer i ovnen. Disse er bagt med både rug- og hvedemel, rosiner og kanel.

10-12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Hævetid: 1½ time
  • Kogetid: 4 x 2 min.
  • Bagetid: 18 min.
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 3½ dl vand (lunkent)
  • 2 spsk. koldpresset olie
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. salt
  • 150 g rugmel (eller grahamsmel)
  • ca. 350 g hvedemel (med højt glutenindhold, f.eks. pizzamel)
  • Fyld:
  • 75 g rosiner
  • Pynt:
  • 1 æg
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 3 spsk. sukker

Sådan laver du bagels:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader). Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig og elastisk i 5-10 min. Tilsæt rosiner og evt. lidt mere mel – dejen skal være temmelig fast.
  2. Form dejen til en kugle, og læg den i en skål smurt med olie. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Slå dejen ned, og lad den hæve i ca. 15 min.
  4. Vend dejen ud på et mel-drysset bord, del den i 10-12 stykker, og form dem til boller. Stik pegefingeren gennem midten af en bolle, og sving dejringen rundt om fingeren som en hulahopring, til hullet er ca. 3 cm. stort.
  5. Læg dejringen på en bage-plade med bagepapir, og gentag med alle bollerne. Lad dejringene hæve tildækket i 15 min. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  6. Sæt en stor gryde vand over at koge. Læg 2-3 bagels i gryden ad gangen, og kog dem i ca. 1 min. på hver side – lidt længere, hvis du foretrækker en meget sej krumme.
  7. Tag dem op med en hulske, dryp hurtigt af på et stykke køkkenrulle, og læg dem tilbage på bagepladerne.
  8. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl bagels med æg, og drys med kanelsukker.
  9. Sæt pladerne i ovnen i 15-18 min. Afkøl bagels på en bagerist.