Kanelbrød

Kanelbrød

Egentlig mere kage end brød, men dejligt under alle omstændigheder.

1 stk.

Ingredienser

  • 1 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • ca. 250 g mel
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • Fyld:
  • 125 g meget blødt smør
  • 100 g farin
  • 75 g revet marcipan
  • 1 spsk. kanel
  • ½ tsk. stødte nelliker

  1. Hæld den lunkne mælk overgæren, tilsæt æg, og pisk igennem.Hak smørret ud i melet, bland medsukker og salt, og hæld gærvæskeni skålen. Arbejd dejen sammen,og lad den hæve ca. 40 min.
  2. Rør smør, farin, marcipan, kanelog nelliker sammen.
  3. Sigt mel ud over bordet og dejen,vend den ud, og ælt den let. Rulforsigtigt dejen ud i ca. 25 x 35cm, og bred fyldet ud over den. Rulden meget løst sammen, og lægden i en smurt form. Klip dybt ned idejen, og lad den hæve ca. 30 min.Bag brødet ved 200 gr. i ca. 30min. Lad det køle af i formen.