Kanelsnegle med marcipan

Kanelsnegle med marcipan

Store og julede kanelsnegle.

16 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Bagetid: 15-18 min.
  • 25 g gær
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g smør
  • ca. 500 g hvedemel
  • Fyld:
  • 150 g smør (blødt)
  • 100 g ren rå marcipan
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 æg (til pensling)
  • Chokoladeglasur:
  • ½ dl vand
  • 50 g mørk chokolade
  • ca. 4 dl flormelis

  1. Udrør gæren i vandet. Kom æg, salt og sukker i.
  2. Smuldr smørret i melet, og bland gærblandingen og melblandingen. Ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket i ca. 1 time.
  3. Fyld:Rør smør, marcipan, farin, sukker og kanel sammen.
  4. Rul dejen ud til et rektangel (25 x 40 cm) på et meldrysset bord. Smør fyldet på. Rul dejen sammen til en roulade. Skær den i 16 skiver på ca. 2½ cm’s tykkelse.
  5. Læg skiverne på bagepapir. Giv dem et lille tryk, og lad dem efterhæve i 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
  6. Bag sneglene på midterste ovnribbe i 15-18 min. ved 200 grader.
  7. Glasur:Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom hakket chokolade i. Pisk, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur.
  8. Fordél glasuren over de afkølede snegle med en ske.