Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
Klassiske kanelsnurrer med kanel og kardemomme - de er helt enkle og smager fantastisk.
14 stk.
Dej:
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme eller vaniljesukker
- 100 g smør
- ca. 500 g hvedemel
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 spsk. stødt kanel
- 1 sammenpisket æg til pensling
Sådan bager du snurrer
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen. Den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken.
- Kom æg, salt og sukker og enten kardemomme eller vaniljesukker i gærblandingen. Smuldr smørret i hvedemelet.
- Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen tildækket til hævning i cirka 1 time.
- Rør smør, sukker og kanel sammen.
- Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på.
- Fold ⅓ af dejen ind over fyldet. Fold den anden ⅓ indover, så alt fyldet nu er helt lukket inde. Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml den snoede dej i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over kanelfyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste rille i ca. 15-18 min. ved 200 grader.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan