Klassiske kanelsnurrer

Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv

Klassiske kanelsnurrer med kanel og kardemomme - de er helt enkle og smager fantastisk.

14 stk.

Dej:

  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme eller vaniljesukker
  • 100 g smør
  • ca. 500 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker 
  • 3 spsk. stødt kanel
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan bager du snurrer

  1. Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen. Den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken.
  2. Kom æg, salt og sukker og enten kardemomme eller vaniljesukker i gærblandingen. Smuldr smørret i hvedemelet.
  3. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen tildækket til hævning i cirka 1 time.
  4. Rør smør, sukker og kanel sammen.
  5. Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på.
  6. Fold ⅓ af dejen ind over fyldet. Fold den anden ⅓ indover, så alt fyldet nu er helt lukket inde. Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml den snoede dej i en ring.
  7. Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over kanelfyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
  8. Bag snurrerne på midterste rille i ca. 15-18 min. ved 200 grader.