Kardemommekage med kirsebær

Kardemommekage med kirsebær

Skøn kage der kan fryses, egner sig både til strandtur og skovtur, da den er nem at transportere eller kaffebordet derhjemme.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 50 min.
  • Fryse-egnet
  • (1 sandkageform, ca. 12 skiver)
  • 175 g smør (blødt)
  • 300 g sukker
  • 3 æg (sammenpisket)
  • ½ stang vanilje (kornene)
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
  • 225 g hvedemel
  • 1½ spsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl tykmælk (eller ymer)
  • ½ dl citronsaft
  • 75 g pistacienøddekerner (eller mandelsplitter, hakkede)
  • Tilbehør:
  • Kirsebær (gerne danske i sæson)

  1. Rør smør med sukker, til det er skummende hvidt. Rør et æg i ad gangen. Tilsæt vanilje og citronskal.
  2. Bland hvedemel med kardemomme og bagepulver. Drys denne blanding i dejen og rør.
  3. Tilsæt derefter tykmælk eller ymer, citronsaft og pistacienødder eller mandelsplitter.
  4. Fyld dejen i en smurt sandkageform. Bag den ca. 50 min. ved 175 grader.
  5. Servér med kirsebær.