Kardemommekage med kirsebær
Skøn kage der kan fryses, egner sig både til strandtur og skovtur, da den er nem at transportere eller kaffebordet derhjemme.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 50 min.
- Fryse-egnet
- (1 sandkageform, ca. 12 skiver)
- 175 g smør (blødt)
- 300 g sukker
- 3 æg (sammenpisket)
- ½ stang vanilje (kornene)
- 1 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
- 225 g hvedemel
- 1½ spsk stødt kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 1½ dl tykmælk (eller ymer)
- ½ dl citronsaft
- 75 g pistacienøddekerner (eller mandelsplitter, hakkede)
- Tilbehør:
- Kirsebær (gerne danske i sæson)
- Rør smør med sukker, til det er skummende hvidt. Rør et æg i ad gangen. Tilsæt vanilje og citronskal.
- Bland hvedemel med kardemomme og bagepulver. Drys denne blanding i dejen og rør.
- Tilsæt derefter tykmælk eller ymer, citronsaft og pistacienødder eller mandelsplitter.
- Fyld dejen i en smurt sandkageform. Bag den ca. 50 min. ved 175 grader.
- Servér med kirsebær.