Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
Snurrer er blevet ret populære de seneste år. Det gælder især de klassiske kardemommesnurrer, som du får opskriften på her. Det er hverken svært eller besværligt selv at bage snurrer, så hvorfor ikke give det et forsøg?
14 stk. kardemommesnurrer
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Det skal du bruge til at bage kardemommesnurrer
- 25 g gær
- 2 dl sødmælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- ca. 500 g hvedemel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- Fyld:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 spsk. stødt, gerne ægte kanel
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken.
- Kom æg, salt og sukker i.
- Tilsæt kardemommen til hvedemelet og smuldr smørret heri.
- Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Rør smør, sukker og kanel sammen.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på.
- Fold en trdjedel af dejen ind over fyldet. Fold den anden tredjedel ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
- Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler.
- Sno strimlerne: Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min.
- Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste ovnribbe i ca. 15-18 min. ved 200 gr.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan
PRØV OGSÅ:Kanelsnurrer med rosiner og marcipan