Kartoffel-porresuppe med hasselnødder og dildsmør
Gør denne suppeklassiker med kartoffel og porre ekstra smagfuld med ristede hasselnødder og hjemmelavet "dildsmør" - så er den også vegetar-venlig.
4 personer
Total:30 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
- 6 melede kartofler
- 1 porre
- 2 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 8 dl vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 fed hvidløg
- 2 dl piskefløde
- 100 g smuldret blå ost
- Salt og peber
- 75 g smør
- 1 dl hakket dild
- 1 fed hvidløg
- 50 g hasselnødder
Sådan gør du:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Rengør porren, og skær den i skiver. Skræl løgene, hak dem groft.
- Steg løg i olie i en stor gryde. Tilsæt kartofler og porre, og steg i 1 min.
- Tilsæt vand og bouillonterninger, og kog suppen op. Riv hvidløg, og tilsæt. Kog suppen, indtil kartoflerne er møre, ca. 15 min.
- Blend suppen helt glat. Kog op med fløde og blå ost, som skal smelte helt ud i suppen. Smag til med salt og peber.
- Dildsmør: Smelt smørret, og rør dild og revet hvidløg i. Lad det stege i smørret i et par min.
- Topping: Rist hasselnødderne på en tør pande. Hak dem groft.
- Server suppen med smeltet dildsmør og ristede nødder.
Skønne supper
-
Ingefærsuppe
-
Nem & spicy rød karrysuppe med kødboller og grøntsager
-
Tomatsuppe med rosmarinbrød
-
Peberrodssuppe med blåmuslinger
-
Nem hønsekødssuppe
-
Kyllingesuppe med nudler og grønt
-
Forårssuppe med asparges og kylling
-
Tomatsuppe med pasta
-
Klar kyllingesuppe med grønkål, ingefær og chili
-
Thai-kokosmælk suppe
-
Bønnesuppe med avocado