Kartoffel-porresuppe med hasselnødder og dildsmør

Kartoffel-porresuppe med hasselnødder og dildsmør

Gør denne suppeklassiker med kartoffel og porre ekstra smagfuld med ristede hasselnødder og hjemmelavet "dildsmør" - så er den også vegetar-venlig.

4 personer

Total:30 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

  • 6 melede kartofler
  • 1 porre
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8 dl vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g smuldret blå ost
  • Salt og peber
  • 75 g smør
  • 1 dl hakket dild
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g hasselnødder

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Rengør porren, og skær den i skiver. Skræl løgene, hak dem groft.
  2. Steg løg i olie i en stor gryde. Tilsæt kartofler og porre, og steg i 1 min.
  3. Tilsæt vand og bouillonterninger, og kog suppen op. Riv hvidløg, og tilsæt. Kog suppen, indtil kartoflerne er møre, ca. 15 min.
  4. Blend suppen helt glat. Kog op med fløde og blå ost, som skal smelte helt ud i suppen. Smag til med salt og peber.
  5. Dildsmør: Smelt smørret, og rør dild og revet hvidløg i. Lad det stege i smørret i et par min.
  6. Topping: Rist hasselnødderne på en tør pande. Hak dem groft.
  7. Server suppen med smeltet dildsmør og ristede nødder.