Kartoffelmos

    Let og luftig kartoffelmos - Få Katrine Klinkens trin-for-trin guide til den perfekte kartoffelmos med den helt rigtige konsistens.

    Kartoffelmos til 4-5 personer

    Total:50 minutter

    Ingredienser

    • Kartoffelmos
    • Arbejdstid: 30 min.
    • Kogetid: ca. 20 min.
    • 1 kg kartofler, melede
    • 3-4 dl mælk
    • 25 g smør
    • salt og friskkværnet peber

    Sådan laver du kartoffelmos

    1. 1. Skræl kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker.
    2. 2. Kog kartoflerne ca. 20 min. i vand uden salt. Stik i dem med en lille kniv og mærk efter om de er møre.
    3. 3. Hæld kogevandet fra kartoflerne.
    4. 4. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Varm mosen igennem i gryden med mælk den får en passende konsistens.
    5. 5. Tilsæt smør og smag kartoffelmosen til med salt og peber.