Kartoffelmos
Let og luftig kartoffelmos - Få Katrine Klinkens trin-for-trin guide til den perfekte kartoffelmos med den helt rigtige konsistens.
Kartoffelmos til 4-5 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- Kartoffelmos
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: ca. 20 min.
- 1 kg kartofler, melede
- 3-4 dl mælk
- 25 g smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du kartoffelmos
- 1. Skræl kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker.
- 2. Kog kartoflerne ca. 20 min. i vand uden salt. Stik i dem med en lille kniv og mærk efter om de er møre.
- 3. Hæld kogevandet fra kartoflerne.
- 4. Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Varm mosen igennem i gryden med mælk den får en passende konsistens.
- 5. Tilsæt smør og smag kartoffelmosen til med salt og peber.