Kiksekageis med marinerede sommerbær

Kiksekageis med marinerede sommerbær

Hvis du elsker kiksekage - og is, så skal du endelig læse videre. Her får du opskriften på en superlækker kiksekage-is, som med garanti vil gøre lykke på enhver desserttallerken. Har du ikke adgang til friske sommerbær, kan du sagtens bruge bær fra frost.

6-8 pers.

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 4 past. æggeblommer (2 bægre blommer)
  • 75 g flormelis
  • korn af en ½ vaniljestang
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 spsk. stærk kaffe
  • ½ l piskefløde
  • 16-20 mariekiks
  • Pynt: Sigtet kakao
  • Tilbehør: Flødeskum og marinerede sommerbær
  • Marinerede sommerbær:
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 300 g jordbær
  • 100 g ribs eller brug ekstra jordbær

Sådan laver du kiksekage-is

  1. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt, og rør vaniljekorn i.
  2. Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og rør chokoladen i æggemassen, når den er lunken. Tilsæt afkølet kaffe.
  3. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt skummet i chokolademassen.
  4. Kom skiftevis kiks og is i en brødform ca. 1½ liter. Her har vi brugt de runde mariekiks, men du kan også bruge de firkantede, som i en rigtig kiksekage.
  5. Frys isen mindst 6 timer.
  6. Vend isen ud på et fad. Drys med kakao.
  7. Marinerede sommerbær: Kog vand, sukker og citronsaft sammen, til sukkeret er opløst, og lad det køle af.
  8. Rens jordbær og ribs, og kom dem i en skål. Hæld lagen over. Lad bærrene trække 1 times tid i sukkerlagen i køleskab. Vend forsigtigt rundt i dem en gang undervejs.
  9. Server bærrene til isen sammen med flødeskum.