Kirsebærcupcakes
Saftige cupcakes med masser af lækre kirsebær. Hører du til dem, der kan lide kirsebær sammen med chokolade, kan du udelade limefrugten og vende 75 g hakket mørk chokolade og 1-2 spsk. mælk/fløde i dejen, inden du bager kagerne.
12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 20 min.
- Fryseegnede uden pynt
- 500 g kirsebær
- 1 lime (økologisk)
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 2 æg (str. L)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- Creme:
- 150 g flødeost naturel
- 50 g flormelis
- ½ dl æggehvide (evt. pasteuriseret)
- 50 g flormelis
- evt. rød frugtfarve
- Skyl og tør kirsebærrene. Tag de 12 flotteste fra til pynt. Udsten resten, og skær dem i kvarter. Tag ca. 1 dl bær fra til kirsebærcreme.
- Vask limefrugten, riv skallen fint, og pres saften.
- Pisk smør og sukker cremet, og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt limeskal, limesaft og vaniljesukker.
- Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt salt. Vend melet i dejen, og pisk den hurtigt igennem.
- Vend kirsebærrene i dejen, og fordél den i 12 smurte eller forede muffinforme – de skal være næsten helt fyldt.
- Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. – tjek med en trætandstikker, om kagerne er gennembagte. Lad dem stå i formen 2-3 min., og tag dem så ud til afkøling på en rist.
- Hak den ene dl gemte kirsebær, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Creme: Pisk flødeost cremet med sigtet flormelis, og rør kirsebærrene i.
- Pisk æggehviden stiv, og pisk flormelis i lidt ad gangen, til det bliver glat marengs. Vend marengsmasse og flødeostecreme sammen, og tilsæt evt. lidt rød farve.
- Fyld cremen i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Sæt et helt kirsebær i toppen og servér.