Kirsebærcupcakes

Kirsebærcupcakes

Saftige cupcakes med masser af lækre kirsebær. Hører du til dem, der kan lide kirsebær sammen med chokolade, kan du udelade limefrugten og vende 75 g hakket mørk chokolade og 1-2 spsk. mælk/fløde i dejen, inden du bager kagerne.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryseegnede uden pynt
  • 500 g kirsebær
  • 1 lime (økologisk)
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg (str. L)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • Creme:
  • 150 g flødeost naturel
  • 50 g flormelis
  • ½ dl æggehvide (evt. pasteuriseret)
  • 50 g flormelis
  • evt. rød frugtfarve

  1. Skyl og tør kirsebærrene. Tag de 12 flotteste fra til pynt. Udsten resten, og skær dem i kvarter. Tag ca. 1 dl bær fra til kirsebærcreme.
  2. Vask limefrugten, riv skallen fint, og pres saften.
  3. Pisk smør og sukker cremet, og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt limeskal, limesaft og vaniljesukker.
  4. Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt salt. Vend melet i dejen, og pisk den hurtigt igennem.
  5. Vend kirsebærrene i dejen, og fordél den i 12 smurte eller forede muffinforme – de skal være næsten helt fyldt.
  6. Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. – tjek med en trætandstikker, om kagerne er gennembagte. Lad dem stå i formen 2-3 min., og tag dem så ud til afkøling på en rist.
  7. Hak den ene dl gemte kirsebær, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  8. Creme: Pisk flødeost cremet med sigtet flormelis, og rør kirsebærrene i.
  9. Pisk æggehviden stiv, og pisk flormelis i lidt ad gangen, til det bliver glat marengs. Vend marengsmasse og flødeostecreme sammen, og tilsæt evt. lidt rød farve.
  10. Fyld cremen i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Sæt et helt kirsebær i toppen og servér.