Klassisk dansk mad: Sådan laver du forloren hare
Forloren hare er et farsbrød stegt med bacon og serveret med flødesovs, grøntsager og tyttebær - en dansk klassiker, der er rigtig god familiemad.
4 personer
Total:1 time 20 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 250 g hakket svinekød
- 250 g hakket kalve- eller oksekød
- 1 tsk. salt (groft)
- peber (friskkværnet)
- 1 tsk. allehånde (stødt)
- 1 dl rasp
- 2 æg
- 1 dl mælk
- lidt olie (til pensling)
- 100 g bacon (skiver)
Flødesovs:
- 2½ dl piskefløde
- 2 dl vand
- 2 spsk. hvedemel
Tilbehør:
- 250 g gulerødder
- 500 g broccoli
- ca. 100 g tyttebærsyltetøj
- evt. kartofler
Sådan gør du:
- Rør kødet sejt med salt. Tilsæt salt, peber, allehånde, rasp, æg og mælk, og rør, til farsen er smidig. Stil den i køleskabet i ca. 30 min.
- Pensl et ovnfast fad med olie. Form farsen til et brød i fadet. Læg skiver af bacon på tværs henover. Hæld piskefløde og 1 dl vand i fadet.
- Sæt fadet i ovnen, og tænd på 175 grader. Bag i ca. 45 min., til haren er gennemstegt (75 grader i midten af farsbrødet).
- Kog stave af gulerødder og buketter af broccoli i 3-4 min. i letsaltet vand.
- Flødesovs: Hæld væden fra fadet i en gryde, og kog op. Rør mel og 1 dl vand sammen til en jævning, og pisk det i sovsen.
- Kog sovsen i ca. 5 min., og pisk, så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber. Servér skiver af forloren hare med flødesovs, grøntsager og tyttebærsyltetøj.