Kødsovs

Kødsovs uden grønsager

Basis & boost middag.

8 portioner

Ingredienser

  • Kødsovs uden grønsager
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • chili
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stort løg, finthakket eller groftrevet på et rivejern
  • 1 kg hakket oksekød (gerne 3-7 % fedt, dog maks. 10 % fedt)
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 10 g mørk chokolade 70 %
  • salt
  • Tilbehør:
  • 200 g grønt, f.eks. dampede grønne bønner
  • 20 g grøn pesto eller 15 g parmesan
  • 75 g kogt fuldkornspasta eller -spaghetti

  1. Sådan gør du: Varm olien op, og svits karry, stødt spidskommen, chili, hvidløg og løg. Tilsæt kødet, og lad det svitse, til det skifter farve. Tilsæt de resterende ingredienser, og lad det simre under låg ca. 15-20 minutter. Smag til med salt.
  2. Din tallerken: Spis 165 g kødsovs, 200-250 g snittede grønsager, 20 g grøn pesto eller 15 g parmesan og 75 g kogt fuldkornspasta eller -spaghetti.