Kokoskage med citron
En overdådig lagkage, lagt sammen af hjemmebagtekokosbunde omkring en fløjlsblød citroncreme.
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/bagetid: 40 min.
- Fryse-egnet uden pynt
- Kagebunde:
- 4 æg
- 425 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 225 g blødt smør
- 375 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 dl kokosmælk eller mælk
- 3 dl kokosmel (ca. 100 g)
- Citroncreme:
- 3 æggeblommer
- 150 g sukker
- 3 spsk majsstivelse
- 2 dl mælk eller fløde
- 2-3 usprøjtede citroner
- 3 pasteuriserede æggehvider
- Citronsirup:
- 1 dl sukker
- 1½ dl vand
- ½ dl citronsaft
- Pynt:
- ¼ l piskefløde
- 100 g kokosmel eller kokosflager
- Smør 2 springforme(22-24 cm) med smørog drys dem med mel.Tænd ovnen på 160 gradervarmluft.Del æggene i blommerog hvider. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
- Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommernei en ad gangen.Pisk vaniljesukker i. Vend melet i dejen skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen lidt ad gangen. Vend kokosmel i dejen.
- Fordel dejen i de to smurte forme og bag kagerne 35-40 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem hvile i formene 5 min., før de løsneskanten rundt og vendes ud på en rist til afkøling.
- Citroncreme:
- Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk eller fløde sammen i engryde. Tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft og pisk cremen over varmen, til den når kogepunktet. Kog igennem under omrøringi 1 minut og hældcremen over i en skål til afkøling. Pisk den kolde citroncreme igennem. Pisk de pasteuriserede æggehvider stive og tilsætevt. en smule sukker, så de bliver glatte. Vend æggehviderne i citroncremen.
- Citronsirup:
- Kog sukker, vand og citronsaft, til sukkeret er helt opløst. Stil siruppen tilafkøling.
- Kagen:
- Del hver kage i to bunde. Dryp demmed citronsirup og læg dem sammen medcitroncreme i en ren springform. Dæk medplastfilm og stil kagen koldt i mindst 3 timer.Flyt kagen over på et fad og pynt den med flødeskum og ristetkokosmel eller kokosflager.