Kokoskage med citron

Kokoskage med citron

En overdådig lagkage, lagt sammen af hjemmebagtekokosbunde omkring en fløjlsblød citroncreme.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/bagetid: 40 min.
  • Fryse-egnet uden pynt
  • Kagebunde:
  • 4 æg
  • 425 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 225 g blødt smør
  • 375 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 dl kokosmælk eller mælk
  • 3 dl kokosmel (ca. 100 g)
  • Citroncreme:
  • 3 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 3 spsk majsstivelse
  • 2 dl mælk eller fløde
  • 2-3 usprøjtede citroner
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • Citronsirup:
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vand
  • ½ dl citronsaft
  • Pynt:
  • ¼ l piskefløde
  • 100 g kokosmel eller kokosflager

  1. Smør 2 springforme(22-24 cm) med smørog drys dem med mel.Tænd ovnen på 160 gradervarmluft.Del æggene i blommerog hvider. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  2. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommernei en ad gangen.Pisk vaniljesukker i. Vend melet i dejen skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen lidt ad gangen. Vend kokosmel i dejen.
  3. Fordel dejen i de to smurte forme og bag kagerne 35-40 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem hvile i formene 5 min., før de løsneskanten rundt og vendes ud på en rist til afkøling.
  4. Citroncreme:
  5. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk eller fløde sammen i engryde. Tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft og pisk cremen over varmen, til den når kogepunktet. Kog igennem under omrøringi 1 minut og hældcremen over i en skål til afkøling. Pisk den kolde citroncreme igennem. Pisk de pasteuriserede æggehvider stive og tilsætevt. en smule sukker, så de bliver glatte. Vend æggehviderne i citroncremen.
  6. Citronsirup:
  7. Kog sukker, vand og citronsaft, til sukkeret er helt opløst. Stil siruppen tilafkøling.
  8. Kagen:
  9. Del hver kage i to bunde. Dryp demmed citronsirup og læg dem sammen medcitroncreme i en ren springform. Dæk medplastfilm og stil kagen koldt i mindst 3 timer.Flyt kagen over på et fad og pynt den med flødeskum og ristetkokosmel eller kokosflager.