Kokoslagkage med limecreme
Hjemmebagtekokos/limebundeer lagtsammen meden limemarengscremeog kokosmeltil dennelækre lagkage.Cremenøverst er farvetmed grønfrugtfarve.
1 kage, ca. 16 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 1⁄2-2 timer
- Bagetid: 1 time
- Fryse-egnet
- Kagebunde:
- 6 æg
- 1 dåse kokosmælk(light)
- 3 limefrugter (skal + 3⁄4 dl saft)
- 350 g hvedemel
- 75 g kokosmel
- 2 tsk bagepulver
- 1⁄4 tsk salt
- 150 g smør
- 250 + 50 g sukker
- Endvidere: smør og kokosmel til formene
- Creme/glasur:
- 400 g sukker
- 1⁄4 tsk vinsyre
- 1 knsp salt
- 3 æggehvider (1 dl)
- 3 limefrugter (skal + 3⁄4 dl saft)
- 150 g kokosmel
- evt. grøn frugtfarve
- Tænd ovnen på 180grader. Smør 2 springforme(22 cm) medsmør og drys dem medkokosmel.
- Del æggene ihvider og blommer. Rørkokosmælk sammenmed fintrevet limeskalog limesaft. Bland melmed kokosmel, bagepulverog salt. Pisk smørog sukker cremet ogpisk æggeblommerne ilidt ad gangen.
- Rør kokosmælk/lime og mel/kokosmel i dejen skiftevislidt ad gangen. Piskæggehviderne stive ogpisk det sidste sukkeri. Vend dem forsigtigt idejen og fordél den i de2 forme.
- Bag kagerne45-60 min. Tjek med entandstikker, om de ergennembagte, og laddem stå i formene i 10min., inden de tages udog sættes på en rist.
- Bland sukker, vinsyre,salt, æggehvider, fintrevetlimeskal og limesafti en stor skål og stil deni en gryde med næstenkogende vand. Pisk cremenmed en håndmikser,til den er let og luftigog kan holde i toppe(det tager 7-8 min.). Tagskålen af varmen ogpisk et par min. til.
- Del de to kager i tobunde, så der bliverfire i alt. Læg dem sammenmed halvdelenaf cremen og drys lidtkokosmel mellem hvertlag. Rør evt. lidt grønfrugtfarve i resten afcremen og bred den udover kagen. Lav småtoppe på overfladenmed skaftet af en teskeog tryk kokosmel iglasuren kanten rundt.Stil kagen et køligt sted(evt. i køleskab) indtilservering.