Kokoslagkage med limecreme

Kokoslagkage med limecreme

Hjemmebagtekokos/limebundeer lagtsammen meden limemarengscremeog kokosmeltil dennelækre lagkage.Cremenøverst er farvetmed grønfrugtfarve.

1 kage, ca. 16 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 1⁄2-2 timer
  • Bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Kagebunde:
  • 6 æg
  • 1 dåse kokosmælk(light)
  • 3 limefrugter (skal + 3⁄4 dl saft)
  • 350 g hvedemel
  • 75 g kokosmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1⁄4 tsk salt
  • 150 g smør
  • 250 + 50 g sukker
  • Endvidere: smør og kokosmel til formene
  • Creme/glasur:
  • 400 g sukker
  • 1⁄4 tsk vinsyre
  • 1 knsp salt
  • 3 æggehvider (1 dl)
  • 3 limefrugter (skal + 3⁄4 dl saft)
  • 150 g kokosmel
  • evt. grøn frugtfarve

  1. Tænd ovnen på 180grader. Smør 2 springforme(22 cm) medsmør og drys dem medkokosmel.
  2. Del æggene ihvider og blommer. Rørkokosmælk sammenmed fintrevet limeskalog limesaft. Bland melmed kokosmel, bagepulverog salt. Pisk smørog sukker cremet ogpisk æggeblommerne ilidt ad gangen.
  3. Rør kokosmælk/lime og mel/kokosmel i dejen skiftevislidt ad gangen. Piskæggehviderne stive ogpisk det sidste sukkeri. Vend dem forsigtigt idejen og fordél den i de2 forme.
  4. Bag kagerne45-60 min. Tjek med entandstikker, om de ergennembagte, og laddem stå i formene i 10min., inden de tages udog sættes på en rist.
  5. Bland sukker, vinsyre,salt, æggehvider, fintrevetlimeskal og limesafti en stor skål og stil deni en gryde med næstenkogende vand. Pisk cremenmed en håndmikser,til den er let og luftigog kan holde i toppe(det tager 7-8 min.). Tagskålen af varmen ogpisk et par min. til.
  6. Del de to kager i tobunde, så der bliverfire i alt. Læg dem sammenmed halvdelenaf cremen og drys lidtkokosmel mellem hvertlag. Rør evt. lidt grønfrugtfarve i resten afcremen og bred den udover kagen. Lav småtoppe på overfladenmed skaftet af en teskeog tryk kokosmel iglasuren kanten rundt.Stil kagen et køligt sted(evt. i køleskab) indtilservering.