Kolde pandekager med laksemousse og salat
Madpandekager med fyld er delikate og pryder ethvert bord. Disse er endvidere med cremet laksemousse og dild.
8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stegetid: ca. 30 min.
- Madpandekager (8 store pandekager):
- 3 æg
- lidt groft salt
- 200 g hvedemel
- 3½ dl mælk (evt. halvdelen øl)
- ca. ½ dl olie
- Røget laksemousse:
- 250 g kold røget laks (uden skind og ben)
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. rosa peberkorn
- 2½ dl piskefløde
- Tilbehør: røde og grønne salater, dild, citron og evt. brød
- Madpandekager:
- Pisk æg, salt og mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Rør evt. mere mælk i, hvis dejen er for tyk.
- Varm panden godt op, og kom lidt olie på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
- Læg evt. et stykke madpapir mellem hver pandekage. Sæt dem i køleskabet, og lad dem blive helt kolde.
- Laksemousse:
- Blend stykker af kold laks i en foodprocessor til ensartet konsistens, og og krydr med lidt salt og de 2 slags peber. Tilsæt fløde i en stråle, mens maskinen kører hurtigt, men kør ikke for længe, for så kan moussen skille.
- Smør moussen i et jævnt lag på madpandekagerne. Tril pandekagerne tæt sammen, og skær dem i skiver på 3-4 cm.
- Anret stykker af pandekager med laksemousse med salater, dild og citron. Servér med brød.