Kolde pandekager med laksemousse og salat

Kolde pandekager med laksemousse og salat

Madpandekager med fyld er delikate og pryder ethvert bord. Disse er endvidere med cremet laksemousse og dild.

8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: ca. 30 min.
  • Madpandekager (8 store pandekager):
  • 3 æg
  • lidt groft salt
  • 200 g hvedemel
  • 3½ dl mælk (evt. halvdelen øl)
  • ca. ½ dl olie
  • Røget laksemousse:
  • 250 g kold røget laks (uden skind og ben)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. rosa peberkorn
  • 2½ dl piskefløde
  • Tilbehør: røde og grønne salater, dild, citron og evt. brød

  1. Madpandekager:
  2. Pisk æg, salt og mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Rør evt. mere mælk i, hvis dejen er for tyk.
  3. Varm panden godt op, og kom lidt olie på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
  4. Læg evt. et stykke madpapir mellem hver pandekage. Sæt dem i køleskabet, og lad dem blive helt kolde.
  5. Laksemousse:
  6. Blend stykker af kold laks i en foodprocessor til ensartet konsistens, og og krydr med lidt salt og de 2 slags peber. Tilsæt fløde i en stråle, mens maskinen kører hurtigt, men kør ikke for længe, for så kan moussen skille.
  7. Smør moussen i et jævnt lag på madpandekagerne. Tril pandekagerne tæt sammen, og skær dem i skiver på 3-4 cm.
  8. Anret stykker af pandekager med laksemousse med salater, dild og citron. Servér med brød.