Lækker konfekt: Ferrero Rocher med vafler og salte mandler
Den søde juletid står for døren, og det er tid til at finde konfektfadet frem. Her får du opskriften på de lækreste Ferrero Rocher.
24 stk
Total:3 timer 20 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 175 g Nocciolata eller nutella
- 150 g afskallede hasselnødder
- 70 g sprøde vafler (f.eks. ruller med nøddefyld)
- 2 spsk salte mandler
Sådan gør du:
- Hæld nocciolata i en lille plastbøtte med låg, og sæt den tildækket i fryseren et par timer.
- Tag 24 flotte hasselnødder fra, og hak resten mellemfint.
- Læg vaflerne i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Hak de salte mandler og bland med vaflerne.
- Tag en hasselnød og form en teskefuld af den kolde nocchiolata omkring den. Brug evt. et par teskeer til hjælp. Tril den forsigtigt i vaffelraspen til en kugle. Gentag indtil du har 24 kugler, læg dem på et fad med bagepapir, og sæt dem i fryseren i 30 minutter. Tag kuglerne ud og tjek om de er faldet lidt sammen. Hvis de er, formes de igen til kugler. Sæt dem tilbage i fryseren 1 times tid.
- Smelt forsigtigt den lyse chokolade over vandbad. Dyp kuglerne enkeltvis i chokoladen. Dryp overskydende chokolade af, og tril kuglerne i de hakkede hasselnødder. Løft dem forsigtigt op, og sæt dem til afkøling på et stykke bagepapir.