Julekaramel

Lækker konfekt: Flødekarameller med julesmag

Den søde juletid står for døren, og det er tid til at finde konfektfadet frem. Her får du opskriften på de skønneste julekarameller.

ca. 50 stk.

Total:2 timer 15 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 250 g lys rørsukker
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl lys sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk flagesalt

Sådan gør du:

  1. Kom smør, sukker, fløde og sirup i en gryde, og kog op. Skru ned til middel varme, og lad blandingen koge under omrøring til temperaturen er ca. 122 grader. Tag gryden af varmen, og rør vaniljesukker, krydderier og halvdelen af
  2. saltet i massen.
  3. Smør en form på ca. 20 x 20 cm med olie og beklæd den med bagepapir. Hæld karamelmassen i formen, og lad det køle lidt af. Drys resten af flagesaltet på overfladen, og sæt formen i køleskabet et par timer.
  4. Vend karamellen ud på et skærebræt, og skær den i stykker på ca. 1 x 1 cm. Opbevar karamellerne i køleskabet.