marcipanbrød med brændte mandler

Skøn konfekt: Lækkert marcipanbrød med brændte mandler

Den søde juletid står for døren, og det er tid til at finde konfektfadet frem. Her får du et skønt marcipanbrød at sætte tænderne i.

4

Total:45 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 100 g brændte mandler
  • 1 spsk flormelis
  • 300 g marcipan
  • 75 g nougat
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Hak mandlerne groft. Tag to spiseske hakkede mandler fra til at pynte med.
  2. Strø flormelis på køkken- bordet. Rul marcipan ud til et rektangel.
  3. Skær nougaten i stave, og læg dem på langs på den udrullede marcipan, ca. 5-6 cm inde fra kanten. Fordel hakkede brændte mandler hen over nougatstavene.
  4. Rul marcipanen sammen til en rulle, og læg rullen med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir på et bræt.
  5. Smelt chokoladen over vandbad. Pensl marcipanbrødet med smeltet chokolade, og pynt med hakkede brændte mandler. Sæt marcipanbrødet på køl til chokoladen er helt størknet.