Kræmmerhuse med bær

Kræmmerhuse med bær

Knasende lækre kræmmerhus fyldt med flødeskum passer rigtig godt sammen med sommerens bær.

15 stk.

Ingredienser

  • Kræmmerhuse med bær
  • 25 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk. vand
  • smør til bagepapir
  • Fyld:
  • 3½ dl piskefløde
  • 250 g bær f.eks. hindbær eller ribs
  • ribsgelé

  1. Rør smør sammen med sukker, vaniljesukker og det ene æg, til det er en ensartet masse. Rør det andet æg i. Sigt hvedemelet i, og tilsæt vand. Rør i dejen, til den er ensartet.
  2. Smør et stykke bagepapir med smør. Fordel dejen i cirkler på størrelse med underkopper. Dejen skal smøres tyndt ud. Der bliver flere plader.
  3. Bag kagerne ved 180 gr. på andenøverste ovnribbe i ca. 6-8 min., til de er gyldne. Tag dem af pladen med en paletkniv, og fold dem til kræmmerhuse. Stil dem til afkøling i flaskehalse eller glas, til de er helt kolde.
  4. Fyld kræmmerhusene med flødeskum, frugter og gelé.