Kransekage med nougat

Kransekage med nougat

Lækker kransekage til nytårsaften - her bager vi selv kransekage med nougat i midten og mørk chokolade som pynt. Det er gode sager!

16-18 stk.

Ingredienser

  • 100 g smuttede mandler
  • 150 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 250 g ren rå marcipan
  • 150 g blød nougat
  • 2 æggeblommer til pensling
  • Pynt:
  • 150 g smeltet mørk chokolade

  1. Kør mandler og sukker i en foodprocessor. Kom æggehviderne i, og miks blandingen, til den er ensartet og lidt varm. Skær marcipanen i mindre stykker, og kom dem i mandelmassen. Miks igen.
  2. Lad dejen stå tildækket i køleskab, til den er helt kold.
  3. Rul dejen ud i pølser af 4 cm's tykkelse. Rul dem flade, og skær dem i 4 cm lange stykker.
  4. Fordel stykker af nougat på midten. Saml dejen omkring nougaten.
  5. Tryk stykkerne, så de får form som tagrygge.
  6. Pensl med sammenpisket æggeblomme.
  7. Bag kransekagerne ved 200 gr. i ca. 15 min., og pynt dem med smeltet chokolade.