Kransekagefigurer

Kransekagefigurer

Kransekage er festligt bagværk oglidt mere end blot et stykke kagetil kaffen. Bag selv kransekage i deformer og størrelser, du ønsker, deter både nemt og sjovt.

Ingredienser

  • Der bliver ca. 25 små stk.
  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • 8-10 min.
  • Fryse-egnet
  • 1/2 kg bagemarcipan
  • 125 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • Glasur: flormelis og æggehvide
  • chokolade og krymmel

  1. Ælt marcipan med flormelis og æggehvide til en ensartet masse.
  2. „Dejen“ vil føles klistret, men hvis den pakkes ind i film og lægges koldt en times tid, vil den være nem at udrulle.
  3. Hjerter: Udrul kransekagedejen til 1/2 cm’s tykkelse og udstik hjerter.
  4. Fingre: Tril kransekagemassen til 8 cm lange og fingertykke stænger.
  5. Kransekagestykker: Rul tommelfingertykke stænger og skær dem i 5-6 cm lange stykker. Tryk dem i trekant.
  6. Bag kransekagestykkerne øverst i ovnen ved 225 grader i 6-8 min., eller til de er lysebrune.
  7. Når kransekagestykkerne er helt kolde, dyppes de i smeltet chokolade eller sprøjtes med flormelis rørt sammen med æggehvide.
  8. Flormelisglasuren kommes i en plastpose, hvor der skæres en fint hul i det ene hjørne.
  9. Traditionel kransekage (lille kransekage): Udrul dejen til tommerfingertykke stænger og skær dem i stykker på henholdsvis 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm osv, – fortsæt med 4 tabellen.