Kransekagestjerner

Flot & festligt til nytår: Kransekagestjerner

Bag selv små lækre kransekager formet som stjerner til årets sidste aften. Det er ikke spor svært, og du kan bage kagerne i god tid i forvejen.

20-24 stk.

Total:57 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

Kransekager:

  • 500 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepaste
  • 1 æggehvide (2-3 spsk.)

Chokoladebund:

  • 150 g mørk chokolade

Glasur:

  • 1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
  • ½ tsk. eddike
  • ca. 200 g flormelis
  • evt. farve

Pynt:

  • sølv, guld eller bronzestøv

Sådan gør du:

  1. Kransekager: Ælt marcipan sammen med sukker, vanilje og en smule æggehvide - dejen må endelig ikke blive for lind.
  2. Drys lidt flormelis ud på bordet, og rul marcipanen ud i 1-1½ cm's tykkelse. Sæt pladen i fryseren i 30-45 min., så er den nemmere at udstikke.
  3. Udstik til stjerner eller andre faconer (ca. 5 cm store), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg bagepladen med kagerne ovenpå en anden bageplade (for at undgå at kagerne bliver for mørke i bunden).
  4. Bag kransekagestjernerne midt i ovnen ved 210 grader alm. ovnvarme i 10-12 min. Lad dem køle af på pladen.
  5. Chokoladebund: Hak chokoladen fint, og smelt 100 g i en skål over et varmt vandbad. Tag skålen op af vandbadet, og rør resten af chokoladen i, til den er smeltet. Dyp bunden af stjernerne i chokolade, sæt dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne.
  6. Glasur: Pisk æggehviden skummende, og pisk eddike og sigtet flormelis i, til glasuren er tyk. Hæld glasuren i en konet (se tip) af bagepapir, og klip et lille hul. Pynt kagerne med glasur og "støv".