Flot & festligt til nytår: Kransekagestjerner
Bag selv små lækre kransekager formet som stjerner til årets sidste aften. Det er ikke spor svært, og du kan bage kagerne i god tid i forvejen.
20-24 stk.
Total:57 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Kransekager:
- 500 g marcipan
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljepaste
- 1 æggehvide (2-3 spsk.)
Chokoladebund:
- 150 g mørk chokolade
Glasur:
- 1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
- ½ tsk. eddike
- ca. 200 g flormelis
- evt. farve
Pynt:
- sølv, guld eller bronzestøv
Sådan gør du:
- Kransekager: Ælt marcipan sammen med sukker, vanilje og en smule æggehvide - dejen må endelig ikke blive for lind.
- Drys lidt flormelis ud på bordet, og rul marcipanen ud i 1-1½ cm's tykkelse. Sæt pladen i fryseren i 30-45 min., så er den nemmere at udstikke.
- Udstik til stjerner eller andre faconer (ca. 5 cm store), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg bagepladen med kagerne ovenpå en anden bageplade (for at undgå at kagerne bliver for mørke i bunden).
- Bag kransekagestjernerne midt i ovnen ved 210 grader alm. ovnvarme i 10-12 min. Lad dem køle af på pladen.
- Chokoladebund: Hak chokoladen fint, og smelt 100 g i en skål over et varmt vandbad. Tag skålen op af vandbadet, og rør resten af chokoladen i, til den er smeltet. Dyp bunden af stjernerne i chokolade, sæt dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne.
- Glasur: Pisk æggehviden skummende, og pisk eddike og sigtet flormelis i, til glasuren er tyk. Hæld glasuren i en konet (se tip) af bagepapir, og klip et lille hul. Pynt kagerne med glasur og "støv".