Krydderkage med frosting

Krydderkage med frosting

10 personer

Ingredienser

  • 3 dl julebryg
  • 75 g mørk farin
  • 225 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 250 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g mørk chokolade
  • Frosting:
  • 50 g blødt smør
  • 200 g flødeost
  • 500 g flormelis
  • Pynt:
  • evt. sukkerhjerter

  1. Kog øl og farin sammen vedlav varme, til sukkeret er smeltet.Lad det afkøle. Bland hvedemel,kakaopulver, ingefær, kanelog bagepulver i en skål. I enanden skål kommer du smør ogsukker, og pisker det sammen,til det er cremet. Brug gerneen håndmixer. Pisk 1 æg i adgangen. Rør så melblandingen isammen med ølblandingen. Hakchokoladen, og vend den i.
  2. Kom dejen i en hjerteformf.eks. en silikoneform (Eva Trio)eller springform ca. 22 cm i diameter,som er smurt godt. Bagkagen ved 175 gr. ca. 1 time påmidterste ovnribbe. Tjek, at kagener gennembagt ved at stikkeet spyd i kagen, er der rå dej på,skal den bage lidt længere.
  3. Pisk smør og flødeost luftigtmed en håndmixer. Pisk flormelisi lidt ad gangen.
  4. Pynt den afkølede kage medfrostingen. Har du frostingtilovers, så servér det til kagen ien lille skål.