Krydret hvid gløgg

Krydret hvid gløgg

Lækker hvid gløgg med hvidvin, æblemost og krydderier, der giver varme i kroppen.

Hvid gløgg til 6-8 personer

Ingredienser

  • Krydret hvid gløgg
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2-3 stk. hel kardemomme
  • 5 hele nelliker
  • 5 st.k hel sort peber
  • 1 stykke hel kanel
  • 2-3 skiver frisk ingefær
  • 1⁄2 liter æblemost
  • 75 g lyse rosiner
  • 1 flaske hvidvin
  • 1⁄2 dl lys rom eller vodka
  • evt. 3-4 spsk sukker
  • 50 g smuttede mandler

Sådan laver du hvid gløgg

  1. Vask appelsinen og skær den i skiver.
  2. Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær.
  3. Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid.
  4. Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger.
  5. Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med fintsnittede mandler.