Kylling a la Kiev

Kylling a la Kiev

Kyllingebryst, der er sprødstegt og fyldt med krydret smør, er en klassisk restaurant-ret, kendt som kylling a la Kiev. Kødet skal være paneret og stegt så sprødt, at smørfyldet sprøjter ud, når man stikker gaflen i kødet. Her får du opskriften på lækker kylling a la kiev:

(4 personer)

Total:2 timer 15 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min
  • Hviletid: ca. 1 time
  • Stegetid: 35-40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 4 stk. kyllingebryst med vingeben
  • Kryddersmør:
  • 80 g smør (blødt)
  • 2 spsk persille (hakket)
  • 1 spsk basilikum (hakket)
  • 2 tsk frisk estragon (hakket)
  • evt. 1 hvidløg (knust)
  • 1 spsk parmesanost (hakket)
  • Endvidere:
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 2 dl rasp eller brødkrumme
  • Grønsager:
  • 250 g gulerødder (i stænger)
  • 200 g grønne bønner
  • Tilbehør:
  • grøn krølsalat
  • hakket persille
  • Pynt:
  • 4 små tomater (halve takkede i kanterne)
  • hvidt papir til manchetter
  • Tilbehør:
  • kartofler, evt. pomfritter eller brød

Sådan laver du kylling a la kiev

  1. Bland blødt smør med hakkede krydderurter, parmesanost og evt. hvidløg. Læg smørblandingen på smørrebrødspapir eller bagepapir, stil det i køleskabet og lad det blive fast. Skær smørret ud i fire stykker.
  2. Fjern evt. skind på kyllingen. Fjern den lille inderfilet, der kan steges til f.eks. et stykke smørrebrød eller hønsesalat. Skrab vingebenet rent med en lille kniv. Skær en lille lomme fra den brede side af kyllingebrystet og læg kryddersmør ind i lommen.
  3. Vend kødet i mel krydret med salt og peber, og derefter i sammenpisket æg og rasp. Læg kødet direkte på bagepapir i en bradepande. Dryp med smeltet smør, krydr med salt og peber og sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn.
  4. Steg kødet ca. 35-40 min., til det er lige netop gennemstegt og sprødt udvendigt.
  5. Manchetter: Fold 4 stykker hvidt papir (9x9 cm) sammen på midten. Klip med et par millimeters mellemrum 6-7 cm ned fra den foldede ende af papiret. Fold papiret rundt og klips sammen, så det får en tykkelse som vingespidserne. Sæt på vingespidserne ved servering.
  6. Servér med kogte gulerødder og bønner. Anret kødet med salat, pyntetomater og persille. Giv kartofler, pomfritter eller brød til.

Kylling a la Kiev: En populær ret

  • Kylling a la Kiev er en sovjetisk hotel- og restaurant-klassiker, der i et stort værk om mad fra 1980’erne synes at være opstået i Sovjettiden.
  • I en ældre udgave af Den danske Kokkebog kaldes retten Kief kotelet. Kyllingeretten er nu en meget populær færdigret i USA og England, hvor den fås som frostvare lige til at varme op i mikrobølgeovnen.
  • Vi giver en opskrift på retten, som den kan laves i hjemmekøkkenet – og selv om den er enklere, smager den rigtig godt.

Kort om Kiev

  • Kiev har en lang historie. Byen var hovedstad i en selvstændig ukrainsk stat fra 1667. I 1793 blev Ukraine indlemmet i Rusland, og landet var siden 1920 en republik i Sovjetunionen.
  • I 1991 blev Kiev hovedstad i den uafhængige stat Ukraine.
  • En vigtig del af Kievs kultur er dets mange teatre, opera, museer og Kiev cirkus.
  • Et rigt kulturliv skaber rum for mange restauranter og derfor også særlige serveringer som den, vi præsenterer her.