Kylling i frikassé med grøntsager og sprødt skind
Pluk en lille buket af små brændenældeblade, ramsløg, løvstikke, skovsyre og skvalderkål, og bland dem i den lækre sovs - eller brug frisk spinat og persilleblade.
4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 250 g suppeurter (løg, porre, gulerødder, selleri)
- 2 laurbærblade
- 1 tsk. hel sort peber
- frisk timian og persillestilke
- 1 frisk kylling (1200-1500 g)
- vand
- 2 tsk. groft salt
Frikassé:
- 500 g grøntsager (f.eks. gulerødder, persillerod, selleri)
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- ¾ liter suppe
- 1 dl piskefløde
- 2-3 tsk. citronsaft
- salt og peber
- 50 g vilde urter (eller frisk spinat og bredbladet persille)
Tilbehør:
- kogte kartofler
Sådan gør du:
- Rens urterne, skær dem i grove stykker, og læg dem i en stor gryde. Tilsæt krydderierne.
- Skær lårene af kyllingen, og træk skindet af både lår og bryst. Læg kyllingen i gryden, og dæk med koldt vand. Giv det et opkog, tilsæt salt, og fjern skum. Lad kyllingen simre i ca. 45 min.
- Skær kyllingeskindet i 4-5 cm store stykker, og læg dem fladt ud på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, læg et stykke bagepapir og en bageplade ovenpå kyllingeskindet, og steg det sprødt i ovnen ved 150 grader i 25-30 min. Dryp af på køkkenrulle.
- Tag kyllingen op, og si suppen. Smag på den, og kog den evt. ind, så den får en kraftigere smag. Pluk kødet af benene, og riv det i mindre stykker.
- Frikassé: Rens grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem sprød-møre i suppen, og tag dem op.
- Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring. Tilsæt suppe, og kog sovsen igennem under omrøring i mindst 5 min. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Varm kød og grøntsager i sovsen, og tilsæt vilde urter eller spinat og persilleblade. Servér med sprødt kyllingeskind og kogte kartofler.