Kylling med kartoffel- og agurkesalat

Kylling med kartoffel- og agurkesalat

Sprød sommerkylling med lækkert tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/stegetid: ca. 45 min.
  • Fryse-egnet
  • 1 stor kylling (skåret i 2 bryststykker og 2 over- og underlår)
  • 1 spsk olie (evt. sesamolie)
  • 2 spsk sesamfrø
  • groft salt og friskkværnet peber
  • Kartoffel- og agurkesalat:
  • 1 kg kogte kartofler (i både)
  • 1 agurk (tern)
  • 1 rødløg (tynde skiver)
  • 1 lime (ca. 3 spsk saft)
  • 3 spsk olie
  • ca. 1 frisk rød chili (finthakket)
  • 1 spsk flydende honning
  • salt
  • Tilbehør: grøn salat

  1. Kartoffelsalat:
  2. Blandkartofler, agurk og rødløgmed en marinadeaf limesaft, olie, chiliog honning. Vend det hele sammen og krydr det med salt. Lad saKartoffelsalat: Blandkartofler, agurk og rødløgmed en marinadeaf limesaft, olie, chiliog honning. Vend det hele sammen og krydr det med salt. Lad salatentrække i 1 times tid.
  3. Sesamkylling:
  4. Gnidkyllingestykkerne med olie. Læg dem i et ovnfastfad med bagepapir i bunden. Drys med sesamfrø og krydr med salt og peber. Steg i ca.40 min. i en 185 grader varm ovn, til kyllingen er gylden og gennemstegt.Servér den sesamstegtekylling medkartoffelsalaten og en grøn salat.