Kylling

Kylling med sprødt skind og rodfrugter

Uhm... sprød kylling med fyldig salat af bagte rødder.

4

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst med skind
  • salt, peber
  • friske salvieblade
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt bouillon
  • salat af bagte rodfrugter:
  • 1 kg blandede rodfrugter: gulerødder, pastinak,
  • persillerod, løg, rødbede og jordskokker
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, peber
  • lidt frisk timian
  • ca. ½ bakke babyspinat
  • kerner af 1 granatæble
  • 2-3 spsk sherryeddike
  • 200 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Skær grønsagerne i mundrette stykker og vend dem med olie, salt, peber og timian. Bred grønsagerne på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200° i 20-30 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Lad grønsagerne afkøle lidt, før de vendes med spinat samt granatæble og smages til med sherryeddike og evt. yderligere salt og peber. Dup kyllingekødet tørt, krydr det med salt, peber og salvie og steg det gyldent og sprødt ca. 5 minutter på hver side, Vend det jævnligt og dryp evt. med lidt bouillon under stegningen. Server kyllingebrysterne med rodfrugtsalat og brød.
  2. Energi pr. pers.: 425 kcal, fedt 29%, protein 26%, kulhydrat 45%