Kyllingebryst og rejer med grøn salat
Stegt kyllingebryst og rejer med salat til hører i den grad sommeren til.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Kogetid: ca. 1 time
- 4 kyllingebryster med skind
- 2 hjertesalater eller anden sprød salat
- ½ agurk
- 1 bundt radiser
- 200 g kogte, pillede rejer
- Misodressing:
- 4 spsk. mørk eller lys miso (japansk pasta, læs mere på Katrines Køkken i dette nummer)
- 2 spsk. riseddike eller friskpresset citronsaft
- 1 spsk. sesamolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. flydende honning
- ca. 1 tsk. soja
- evt. lidt vand
- Drys: frisk koriander eller dild
- Tilbehør: evt. godt brød
- Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle. Brun det i olie på begge sider i en dyb pande. Krydr med salt og peber. Tilsæt lidt vand, læg låg på, og lad kødet dampe færdigt i ca. 20 min., til kødsaften er klar. Skær kyllingebrysterne ud i skiver på tværs af kødfibrene.
- Pisk alle ingredienser sammen til misodressing, og smag til med sojasovs, knust hvidløg og honning. Kom lidt vand i, hvis den er for tyk eller for kraftig i smagen.
- Riv salaten i mindre stykker, og bland med skiver af agurk, radiser og misodressing.
- Anret salaten på fire tallerkner. Fordel kyllingestykkerne på salaten, kom rejer på toppen, og drys med koriander eller dild. Servér evt. med brød.