Kyllingepie med kartofler

Kyllingepie med kartofler

Det sidste kyllingekød er vendt i en stuvning med porrer, kartofler og spinat. Udelad evt. kartoflerne, og servér fyldet i lune tarteletter.

2-3 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Koge-/bagetid: 45 min.
  • kød fra 1 kyllingelår
  • 2 porrer
  • 500 g kartofler
  • 200 g spinat
  • frisk timian
  • 1 spsk. olie
  • salt og peber
  • 3 dl kyllingesuppe
  • 2-3 tsk. majsstivelse
  • 1 dl fløde
  • 2-3 tsk. dijonsennep
  • 1 rulle butterdej (eller tærtedej, 250 g)
  • evt. 1 æg (til pensling)

  1. Pluk kyllingekødet i mundrette stykker.
  2. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Skyl og slyng spinatbladene. Skyl timianen grundigt, og hak den.
  3. Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt kartofler, timian, salt og peber, og steg under omrøring i 3-4 min. Tilsæt kyllingesuppe, og giv det et opkog. Skru ned, og lad det simre, til kartoflerne er akkurat møre – ca. 8 min. Tilsæt spinat, og varm igennem.
  4. Rør majsstivelsen ud i fløde, og rør den i gryden. Kog igennem i 1 min., og smag til med sennep, salt og peber. Hæld ragouten i et ovnfast fad.
  5. Rul dejen ud, og læg den over fadet. Tryk den til kanten rundt, og klip overskydende dej fra. Pensl evt. dejlåget med sammenpisket æg, og rids dejen med en skarp kniv. Stik også et par huller i dejlåget, så dampen kan slippe ud.
  6. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 20-25 min., til dejen er gennembagt.