Lækker pull-a-part med pære og remonce
Alle former for gærdej med remonce er jo lækkert, og med revet pære bliver det kun endnu bedre.
8
Total:45 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 25 g gær
- ½ dl sødmælk
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk salt
- 125 g blødt smør
- 275 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 pærer
- 1 æg
- 30 g hasselnøddeflager
- 2 spsk perlesukker
Sådan gør du
- Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Rør æg, sukker, vanilje- sukker, kardemomme og salt i. Tilsæt blødt smør og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hvile lunt og tildækket i 45 min.
- Riv marcipanen, og rør den sammen med smør, sukker og kardemomme.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 25 x 50 cm.
- Smør remoncen ud i en aflang stribe på midten af dejen. Skyl pærerne, og riv dem groft ud over remoncen. Fold først den ene langside ind over fyldet, og herefter den anden, så de to dejsider overlapper hinanden. Vend kringlen, så den ligger med samlingen nedad, og skær den over på tværs, så du har 2 stænger, ca. 25 cm lange.
- Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 30 min. 6. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl stængerne med sammen- pisket æg, og drys med hassel- nøddeflager og perlesukker. Bag dem i 15-18 min, til de er gyldne og gennembagte.