Lagkage a la tiramisu
Lette sukkerbrødsbunde er stænket med kaffe og lagt sammenmed mascarponecreme og hindbær.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- Sukkerbrødsbunde:
- smør og sukker til formen
- 5 æg (stuetemperatur)
- 125 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 100 g hvedemel
- 2 spsk kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Creme:
- 250 g mascarpone (italiensk flødeost)
- 4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
- 150 g sukker
- 1 stang vanilje
- 3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
- Endvidere:
- 1 ½ dl stærk kaffe
- 400 g friske hindbær + 100 g til pynt
- 125 g sukker
- 50 g mørk chokolade
- evt. mynteblade
- Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Smør en springform(22-24 cm) med smørog drys den med sukker.
- Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – det tager ca. 8 min.med en håndmikser.Pisk vaniljen i. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassenlidt ad gangen.Fyld dejen i formen og stil den midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med entandstikker, om kagen er gennembagt, og stil formen til afkøling påen rist. Skær kanten løs efter ca. 10 min. og åbnformen.
- Creme: Rør mascarpone-osten blød. Pisk æggeblommer,halvdelen af sukkeret og vaniljekorn til en tyk creme og pisk mascarponeni. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend dem i mascarpone-cremen.
- Giv 1/3 af hindbærrene et opkog sammen med sukkeret. Tag gryden af varmen og vend resten af hindbærrene i.
- Flæk kagen i 3 bunde med en kniv. Læg en bund i bunden af denrengjorte springform og stænk med kaffe. Læg et lag creme og bær på og derefter en bund. Gentag og slut af medden tredje bund. Smør det sidste af cremen over den øverste bund og stil kagen i køleskab min. 3 timer. Pynt medhakket eller høvlet chokolade og de sidste bær.
- HUSK:
- Kagen kan også laves med frosne hindbær, men husk, at de altidskal varmebehandles. Start som i opskriftenmed at koge 1/3 af bærrene, vend resten i og kog dem 1 min.