Lagkage med blåbær, kokos og hvid chokolademousse
Vinderen af DM i lagkage 2015.
Ingredienser
- Mandelbund:
- 60 g mandelmel
- 40 g flormelis
- 2 spsk. hvedemel
- 3 æggehvider
- 50 g sukker
- ½ tsk. vaniljesukker
- Hvid chokolademousse:
- 4 dl sødmælk
- 4 blade husblas
- 270 g hvid chokolade
- 2½ dl piskefløde
- Blåbærgelé:
- 2 blade husblas
- 150 g blåbær
- 1 spsk. citronsaft
- 1 dl vand
- Kokosmousse:
- ½ dl kokosmælk
- 1½ dl fløde
- 150 g hvid chokolade
- Blåbærmousse:
- 2 æggehvider
- 50 g sukker
- 1 dl blåbærjuice
- Pynt:
- friske blåbær
- spiselige blomster
- Mandelbund:
- Tænd ovnen på 180 grader. Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål.
- Pisk æggehvider og sukkeri en anden skål. Tilsæt vaniljesukkerog fold forsigtigt melblandingeni æggehviderne.
- Tegn en cirkel på 18 cm på etstykke bagepapir på en bageplade,og fordél blanding herpå. Bag bunden gylden i ovneni ca. 15 min. Afkøl og sæt i enbagering.
- Hvid chokolademousse:
- Hæld mælken i en skål, ogopløs husblas heri i ca. 10min. Hæld blandingen i en lillegryde, og varm op uden at koge.
- Kom hakket chokolade i enskål. Hæld den varme mælkover. Lad chokoladen smelte.Pisk forsigtigt blandingensammen, og afkøl til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vendden forsigtigt i chokoladeblandingen.
- Blåbærgelé:
- Opblød husblassen i vand ica. 5 min. Kom blåbær, citronsaft ogvand i en gryde, varm det op tilkogepunktet. Pres blandingenigennem en si, og bland detmed husblassen, så den smelter.Afkøl blandingen til stuetemperatur,og hæld den overchokolademoussen. Sæt kagentilbage i køleskabet.
- Kokosmousse:
- Hæld kokosmælk og fløde ien gryde, og varm det op, udenat koge. Kom hakket hvid chokoladei en skål, og hæld den varmemælkeblanding over, så chokoladensmelter. Sæt skålen ikøleskabet i et par timer. Pisk kokosmoussen op, ogkom den i en sprøjtepose medrund tyl.
- Blåbærmousse:
- Pisk æggehvider og sukker.Vend forsigtigt blåbærjuicenheri. Kom blåbærmoussen i ensprøjtepose med rund tyl.
- Saml lagkagen:
- Fjern bageringen. Fordélblåbær på kagen. Lav småtoppe af kokosmousse og blåbærmoussepå kagen. Pynt medspiselige blomster.