Lagkage med blåbær, kokos og hvid chokolademousse

Lagkage med blåbær, kokos og hvid chokolademousse

Vinderen af DM i lagkage 2015.

Ingredienser

  • Mandelbund:
  • 60 g mandelmel
  • 40 g flormelis
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 æggehvider
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • Hvid chokolademousse:
  • 4 dl sødmælk
  • 4 blade husblas
  • 270 g hvid chokolade
  • 2½ dl piskefløde
  • Blåbærgelé:
  • 2 blade husblas
  • 150 g blåbær
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl vand
  • Kokosmousse:
  • ½ dl kokosmælk
  • 1½ dl fløde
  • 150 g hvid chokolade
  • Blåbærmousse:
  • 2 æggehvider
  • 50 g sukker
  • 1 dl blåbærjuice
  • Pynt:
  • friske blåbær
  • spiselige blomster

  1. Mandelbund:
  2. Tænd ovnen på 180 grader. Bland mandelmel, flormelis og hvedemel i en skål.
  3. Pisk æggehvider og sukkeri en anden skål. Tilsæt vaniljesukkerog fold forsigtigt melblandingeni æggehviderne.
  4. Tegn en cirkel på 18 cm på etstykke bagepapir på en bageplade,og fordél blanding herpå. Bag bunden gylden i ovneni ca. 15 min. Afkøl og sæt i enbagering.
  5. Hvid chokolademousse:
  6. Hæld mælken i en skål, ogopløs husblas heri i ca. 10min. Hæld blandingen i en lillegryde, og varm op uden at koge.
  7. Kom hakket chokolade i enskål. Hæld den varme mælkover. Lad chokoladen smelte.Pisk forsigtigt blandingensammen, og afkøl til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vendden forsigtigt i chokoladeblandingen.
  8. Blåbærgelé:
  9. Opblød husblassen i vand ica. 5 min. Kom blåbær, citronsaft ogvand i en gryde, varm det op tilkogepunktet. Pres blandingenigennem en si, og bland detmed husblassen, så den smelter.Afkøl blandingen til stuetemperatur,og hæld den overchokolademoussen. Sæt kagentilbage i køleskabet.
  10. Kokosmousse:
  11. Hæld kokosmælk og fløde ien gryde, og varm det op, udenat koge. Kom hakket hvid chokoladei en skål, og hæld den varmemælkeblanding over, så chokoladensmelter. Sæt skålen ikøleskabet i et par timer. Pisk kokosmoussen op, ogkom den i en sprøjtepose medrund tyl.
  12. Blåbærmousse:
  13. Pisk æggehvider og sukker.Vend forsigtigt blåbærjuicenheri. Kom blåbærmoussen i ensprøjtepose med rund tyl.
  14. Saml lagkagen:
  15. Fjern bageringen. Fordélblåbær på kagen. Lav småtoppe af kokosmousse og blåbærmoussepå kagen. Pynt medspiselige blomster.