Lagkage med mandelkaramel
Skøn lagkage med lækker mandelkaramel, abrikosmarmelade og flødeskum. Lagkagen kan lægges sammen og pyntes med flødeskum samme dag, som den skal serveres, men kom først karamelblandingen oven på kagen, lige inden den sættes på bordet.
1 kage til ca. 8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: ca. 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- Bunde:
- 4 æg (mellem)
- 100 g sukker (11⁄4 dl)
- 100 g mel (1 1⁄2 dl)
- 1 tsk bagepulver
- – eller 1 pakke (3 stk.) færdige lagkagebunde
- Mandelkaramel:
- 3 dl piskefløde
- 125 g sukker (1 1⁄2 dl)
- 100 g mandler (smuttede og grofthakkede)
- Fyld og pynt:
- 4 dl piskefløde
- 1 dl appelsinsaft
- 1 dl abrikosmarmelade
- revet eller fintstrimlet skal af 1 appelsin
- evt. små marengskys
- Bunde:
- Pisk æg og sukkersammen til en fyldigblanding. Bland bagepulveri melet og venddet i æggeblandingen.Kom dejen i en velsmurtspringform, 24 cm i diameter,og bag ved 175grader i ca. 30 min.
- Ladkagen svale, inden dentages ud af formen ogdeles til to bunde. Brugesder færdige bunde,skal alle tre bunde ipakken anvendes.
- Mandelkaramel:
- Bringfløden i kog i en lillegryde. Tag gryden fravarmen. Smelt sukkerettil karamel i endyb pande. Spæd medden koghede fløde oglad det koge lidt ind, tildet tykner let. Bland dehakkede mandler i. Tagkaramelblandingen fra varmen, hæld den i enskål og lad den svale.
- Fyld og pynt:
- Tag 1⁄3 afmandelkaramellen fra -den skal bruges til pyntoven på kagen. Vendresten af mandelkaramelleni fløden, som erpisket til skum. Stænkkagebundene med appelsinsaftog fordelabrikosmarmelade på.Kom karamelflødeskumimellem bundene ogoven på den øverstebund.
- Pynt med den resterendemandelkaramellige inden serveringog drys med lidt reveteller fintstrimlet appelsinskal.Sæt evt. småmarengskys rundt omkagen.