Lagkage med nougatskum og pærer

Lagkage med nougatskum og pærer

I anledning af Grundlovsdag har vi rigtig skruet op for hyggenog serverer en festlig kage.

8 personer

Ingredienser

  • Lagkagebunde:
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. koldt vand
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 50 g hasselnødder
  • Nougatskum:
  • 100 g nougat
  • 50 g mørk chokolade 72 %
  • 3½ dl piskefløde
  • Desuden:
  • 6 syltede halve pærer
  • Pynt:
  • 2 dl flormelis
  • 1 spsk. rød frugtfarve
  • ½ spsk. vand
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. pyntesukker
  • evt. usprøjtede rosenblade

  1. Del æggene i hvider og blommeri hver deres skål. Pisk æggeblommernemed halvdelen afsukkeret og koldt vand, til de erlyse og cremede.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsætresten af sukkeret, og pisk, tilde er blanke og seje.
  3. Sigt melet sammen medbagepulver i skålen med æggeblommerne.Hak nødderne fint,og vend dem i æggeblommerne.Vend forsigtigt æggehviderne i,og rør, til dejen er jævn.
  4. Kom dejen i en springformbeklædt med bagepapir. Bag denmidt i ovnen i ca. 30 min. ved 180gr. Lad kagen køle helt af.
  5. Flæk kagen til 3 bunde.
  6. Kom nougat, chokolade ogfløde i en gryde, og varm detforsigtigt op under omrøring, tildet hele er smeltet, og flødener jævn. Lad cremen køle heltaf. Pisk cremen let til ønsketkonsistens.
  7. Skær pærerne i skiver, og læghalvdelen på en kagebund, fordelhalvdelen af cremen på. Læg etlag kagebund, og fordel restenaf pærerne og cremen. Læg densidste bund på kagen.
  8. Rør glasuren sammen, ogspred den ud i et jævnt lag påøverste lag. Pisk fløden til skum,og dekorer kagens sider med det.Drys evt. med pyntesukker ogrosenblade.