Lagkage med nougatskum og pærer
I anledning af Grundlovsdag har vi rigtig skruet op for hyggenog serverer en festlig kage.
8 personer
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 4 æg
- 150 g sukker
- 2 spsk. koldt vand
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 50 g hasselnødder
- Nougatskum:
- 100 g nougat
- 50 g mørk chokolade 72 %
- 3½ dl piskefløde
- Desuden:
- 6 syltede halve pærer
- Pynt:
- 2 dl flormelis
- 1 spsk. rød frugtfarve
- ½ spsk. vand
- 2½ dl piskefløde
- 1 spsk. pyntesukker
- evt. usprøjtede rosenblade
- Del æggene i hvider og blommeri hver deres skål. Pisk æggeblommernemed halvdelen afsukkeret og koldt vand, til de erlyse og cremede.
- Pisk æggehviderne stive. Tilsætresten af sukkeret, og pisk, tilde er blanke og seje.
- Sigt melet sammen medbagepulver i skålen med æggeblommerne.Hak nødderne fint,og vend dem i æggeblommerne.Vend forsigtigt æggehviderne i,og rør, til dejen er jævn.
- Kom dejen i en springformbeklædt med bagepapir. Bag denmidt i ovnen i ca. 30 min. ved 180gr. Lad kagen køle helt af.
- Flæk kagen til 3 bunde.
- Kom nougat, chokolade ogfløde i en gryde, og varm detforsigtigt op under omrøring, tildet hele er smeltet, og flødener jævn. Lad cremen køle heltaf. Pisk cremen let til ønsketkonsistens.
- Skær pærerne i skiver, og læghalvdelen på en kagebund, fordelhalvdelen af cremen på. Læg etlag kagebund, og fordel restenaf pærerne og cremen. Læg densidste bund på kagen.
- Rør glasuren sammen, ogspred den ud i et jævnt lag påøverste lag. Pisk fløden til skum,og dekorer kagens sider med det.Drys evt. med pyntesukker ogrosenblade.