Lagkage uden mel

Lagkage uden mel

Vinder af 3. præmien i DM i lagkage 2015.

Ingredienser

  • Kransekagebund:
  • 200 g ren rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • Nøddebunde:
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 25 g kokossukker
  • 100 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 50 g græskarkerner
  • 2 tsk. bagepulver
  • Frugtfromage:
  • 300 g frossen frugtblanding (f.eks. jordbær, fersken, ananas og mango)
  • 100 g sukker
  • ½ tsk. vaniljekorn
  • 5 blade husblas
  • ½ l fløde
  • 75 g sukker
  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 50 g mørk chokolade
  • Pynt:
  • 200 g ren rå marcipan + ekstra til udrulning til rosen
  • 100 g flormelis
  • 25 g glukosesirup
  • rød og grøn frugtfarve
  • 10 g frysetørrede jordbær
  • lagkage

Sådan bager du lagkage uden mel

  1. Kransekagebund:
  2. Rør marcipan, sukkerog æggehvider sammentil en ensartet masse. Tegn en cirkel (ca.24 cm i diameter) på etstykke bagepapir. Hælddejen ud herpå, og bagbunden let gylden ved225 grader i ca. 12 min.Køl bunden af og skærden til, så den passer i enspringform (20-22 cm idiameter).
  3. Nøddebunde:
  4. Æg, sukker og kokossukkerpiskes til en let ogluftig masse.Blend hasselnødder,mandler og græskarkernertil fint mel, og bland detmed bagepulver.Vend forsigtigt nøddeblandingeni æggemassen,og fordél dejen i 2springforme (20-22 cmi diameter) foret medbagepapir.Bag bundene ved 175grader i 20-25 min. Afkølbundene, og løsn dem fraformene med en kniv.
  5. Frugtfromage:
  6. Tø frugten op, ogbland den med sukker og vanilje. Giv blandingen etopkog på 1 min. Lad blandingen kølehelt af, og blend den tilensartet mos.
  7. Læg husblas i blød ikoldt vand i 5 min. Pisk fløden til letskum. Bland sukker og æggeblommeri en skål, og piskdet lyst og skummende.
  8. Giv ’ af frugtmosenet hurtigt opkog, og tagden af varmen. Knug vandetaf husblassen, og ladden smelte i frugtmosen.Bland resten af den koldemos i.
  9. Pisk forsigtigt frugtmosenmed de piskedeæggeblommer. Vendflødeskummet i lidt adgangen. Hak chokoladenfint, og vend den i tilsidst.
  10. Læg kransekagebundenpå et fad, og placérden rengjorte ring fraspringformen udenom.Foer evt. med kageplastfor et smukkere resultat.
  11. Fordél ’ af frugtfromagenover bunden, læg1 nøddebund ovenpå, ’af frugtfromagen, den 2.nøddebund og til sidstresten af fromagen. Sætkagen på køl i mindst 4timer eller til næste dag.
  12. Pynt:
  13. Ælt marcipan, flormelisog sirup sammen. Rulmarcipanen ud mellem2 stykker bagepapir, ogskær den til et bånd, derpasser til kagens omfang.Lad den være 5 mmhøjere end kagen. Fjern bagering og evt.kageplast, og rul marcipanbåndenom kagen. Farv resten af marcipanenhenholdsvis rød oggrøn og form til en rose oget par blade. Sæt dem påtoppen af kagen, og drysmed frysetørrede jordbær.