Lækker hjemmelavet is

Lækker hjemmelavet is

Vi har tilberedt familiens nyefire favoritter, bl.a. en uimodståelig hyldeblomstis, en nostalgisk regnbueis og en skøn iskage med hvid chokoladeparfait.

HYLDEBLOMSTIS I VAFLER

Denne is smager af sol og sommer og kan hurtigt blive både børnenes og de voksnes favorit.

Tid: ca. 15 min. plus frysetid

(8 pers.)

4 pasteuriserede æggehvider

125 g sukker

2 ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

1 dl piskefløde

8 vafler

1. Pisk æggehvider og sukker i ca. 10 min. til en luftig marengslignende masse.

2. Tilsæt hyldeblomstsaft og fløde, og rør iscremen sammen.

3. Hæld iscremen i en beholder med låg, og frys i min. 4 timer.

4. Tag isen ud af fryseren, så snart den skal serveres, og anret den fint i vafler.

TIP: ISEN KAN OGSÅ KØRES PÅ EN ISMASKINE, MEN VÆR OPMÆRKSOM PÅ, AT ISCREMEN MULIGVIS SKAL KØRE AD TO OMGANGE, DA SKÅLEN PÅ ISMASKINEN ALDRIG BØR FYLDES MERE END HALVT OP MED ISCREME.

ISKAGE MED HVID CHOKOLADEPARFAIT

Den cremede chokoladeparfait på den sprøde mandelbund gør dette til desserten, som alle dine sommergæster vil mindes.

Tid: ca. 40 min. plus bage- og frysetid

(ca. 10 pers.)

Mandelmarengsbund:

lidt smeltet smør

lidt hvedemel til formen

150 g mandler

150 g flormelis

1 tsk. bagepulver

4 æggehvider

Hvid chokoladeparfait:

100 g hvid chokolade

1 vaniljestang

50 g sukker

4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 bægre)

2 dl piskefløde

1 dl cremefraiche 38 %

Pynt:

danske sommerbær

lidt flormelis til drys

1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smeltet smør, og drys den med mel.

2. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål.

3. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem med mandelblandingen.

4. Hæld dejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Tag bunden ud, og lad den køle helt af i formen. Imens tilberedes parfaiten.

5. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.

6. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk sukker med æggeblommer og vaniljekorn til en æggesnaps. Pisk den smeltede chokolade i æggemassen.

7. Pisk fløden stiv. Tilsæt cremefraiche, og pisk videre, indtil massen er tyk. Vend forsigtigt flødefraiche med chokolademassen til en ensartet creme.

8. Fordel iscremen på toppen af den afkølede mandelmarengsbund. Dæk kagen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i min. 3 timer. Tag kagen ud ca. 10 min. før servering. Pynt med bær, og drys med et tyndt lag sigtet flormelis.

REGNBUEIS

Med udgangspunkt i én hjemmelavet is laver vi tre slags – chokolade, vanilje og jordbær – og lægger dem sammen til en regnbueis (som selvfølgelig er meget bedre end den, man køber).

Tid: ca. 30 min. plus frysetid

(ca. 10 pers.)

Vaniljeis:

1 stang vanilje

6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 3 bægre)

100 g sukker

½ l piskefløde

Jordbæris:

200 g jordbær

40 g sukker

Chokoladeis:

75 g mørk chokolade

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukker til en luftig æggesnaps.

2. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggesnapsen til en iscreme. Del portionen i tre lige store dele.

3. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

4. Vend af iscremen med den smeltede chokolade. Hæld chokoladecremen i bunden af en springform ca. 25 cm i diameter.

5. Fordel forsigtigt halvdelen af den resterende iscreme oven på chokoladeiscremen. Dæk springformen med husholdningsfilm, og stil den i fryseren.

6. Imens tilberedes jordbærisen. Rens og nip jordbærrene. Blend jordbær med sukker til en jævn puré.

7. Vend resten af iscremen med jordbærpureen, og stil den på køl.

8. Så snart de to slags is i fryseren er stivnet en lille smule i overfladen – det tager et par timer – kan du fordele jordbæriscremen øverst i formen.

9. Dæk formen med husholdningsfilm, og stil den tilbage i fryseren i min. 3 timer, til iskagen er gennemfrossen.

10. Ved servering tages isen ud af fryseren ca. 20 min. før servering.

NEMME ISKAGER

Der er lidt snydekager over de her iskager, som vi tilbereder af købte lagkagebunde og købt is! Det er super nemt, ungerne er vilde med dem, og så kan de pyntes efter fri fantasi.

Tid: ca. 15 min. plus frysetid (4 pers.)

2 lagkagebunde

1 bæger is, ca. 500 ml, f.eks. vaniljeis med chokoladestykker

Pynt:

150 g flormelis

lidt kogende vand

chokoladespåner eller sukkerglimmer

1. Rør isen blød.

2. Udstik lagkagebundene med en udstikker (ca. 8 cm i diameter), så du har 8 stk.

3. Læg lagkagebundene sammen med isen. Det skal ske lidt hurtigt, ellers smelter isen for meget. Stil kagerne i en beholder med låg, og frys et par timer.

4. Rør flormelis med vand til glasur, og dekorer kagerne inden servering. Top med chokoladespåner eller andet krymmel.

► SE OGSÅ: Ice Age 4 - uimodståelig hjemmelavet is

► SE OGSÅ: Bananpandekager med vaniljeis og butterscotch sauce

► SE OGSÅ: Pecan Pie