Jordbærlagkage

Jordbærlagkage

(1 kage til 16-20 personer)

Jordbærlagkage

  • Arbejdstid: 3 timer
  • Bagetid: 40 min.
  • Køletid: min. 6 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • Lagkagebunde:
  • 300 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 3 dl mælk
  • 175 g blødt smør
  • 3 æg str. L
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Creme:
  • 2 blade husblas
  • ½ dl + 4 dl piskefløde
  • 400 g cremefraiche 38 %
  • 5 spsk flormelis
  • fintreven skal af 1 usprøjtet citron eller appelsin
  • Gelé:
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 250 g jordbær
  • 3-4 blade husblas
  • Fyld og pynt:
  • 1 kg friske jordbær

  1. Kagebunde: Fór en firkantet form eller bradepande ca. 22 x 26 cm med bagepapir, og tænd ovnen på 180 grader (se også ”Giv kagen en flot facon”).
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk og blødt smør og pisk det hele sammen med en håndmikser i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk vaniljesukker i.
  3. Hæld halvdelen af dejen i formen, glat overfladen og bag kagen, til den akkurat er gennembagt – ca. 20 min. Løft kagen ud på en bagerist og lad den køle af. Gentag med resten af dejen.
  4. Creme: Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen sammen med ½ dl piskefløde ved meget svag varme. Pisk resten af piskefløden, cremefraiche, flormelis og citrusskal til tykt skum med en håndmikser. Vend den svagt lune husblasfløde i cremen.
  5. Læg en kagebund på et fad eller i en form og smør den med et tyndt lag creme. Læg eller stil hele, rensede jordbær i cremen og fordel resten af cremen mellem og over bærrene. Læg den anden kagebund over, tryk let til og stil kagen koldt i mindst 4 timer.
  6. Gelé: Kog en lage af sukker og vand. Blend de rensede jordbær med sukkerlagen. Si og mål puréen. Udblød husblassen i koldt vand – der skal bruges 1¼-1½ blad pr. dl puré. Knug vandet af og smelt den i den lune jordbærpuré.
  7. Fordél geleen over kagen, før den er helt stivnet, og stil kagen koldt indtil servering.
  8. 8. Del kagen i portionsstykker med en skarp kniv og pynt med friske bær.