Jordbærlagkage
(1 kage til 16-20 personer)
Jordbærlagkage
- Arbejdstid: 3 timer
- Bagetid: 40 min.
- Køletid: min. 6 timer
- Ikke fryse-egnet
- Lagkagebunde:
- 300 g hvedemel
- 300 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 3 dl mælk
- 175 g blødt smør
- 3 æg str. L
- 1 tsk vaniljesukker
- Creme:
- 2 blade husblas
- ½ dl + 4 dl piskefløde
- 400 g cremefraiche 38 %
- 5 spsk flormelis
- fintreven skal af 1 usprøjtet citron eller appelsin
- Gelé:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 250 g jordbær
- 3-4 blade husblas
- Fyld og pynt:
- 1 kg friske jordbær
- Kagebunde: Fór en firkantet form eller bradepande ca. 22 x 26 cm med bagepapir, og tænd ovnen på 180 grader (se også ”Giv kagen en flot facon”).
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk og blødt smør og pisk det hele sammen med en håndmikser i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk vaniljesukker i.
- Hæld halvdelen af dejen i formen, glat overfladen og bag kagen, til den akkurat er gennembagt – ca. 20 min. Løft kagen ud på en bagerist og lad den køle af. Gentag med resten af dejen.
- Creme: Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen sammen med ½ dl piskefløde ved meget svag varme. Pisk resten af piskefløden, cremefraiche, flormelis og citrusskal til tykt skum med en håndmikser. Vend den svagt lune husblasfløde i cremen.
- Læg en kagebund på et fad eller i en form og smør den med et tyndt lag creme. Læg eller stil hele, rensede jordbær i cremen og fordel resten af cremen mellem og over bærrene. Læg den anden kagebund over, tryk let til og stil kagen koldt i mindst 4 timer.
- Gelé: Kog en lage af sukker og vand. Blend de rensede jordbær med sukkerlagen. Si og mål puréen. Udblød husblassen i koldt vand – der skal bruges 1¼-1½ blad pr. dl puré. Knug vandet af og smelt den i den lune jordbærpuré.
- Fordél geleen over kagen, før den er helt stivnet, og stil kagen koldt indtil servering.
- 8. Del kagen i portionsstykker med en skarp kniv og pynt med friske bær.