Lækker rabarbersaft
Har du rabarber i haven, er det ingen sag at lave hjemmelavet saft, men supermarkeder og grønthandlere har også de fineste rabarber.
ca. 11/4 liter
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 20 min.
- Trækketid: 1 time
- Fryse-egnet
- 1 bdt rabarber (500 g)
- 1 liter vand
- 250 g sukker
- evt. atamon
- Både flasker og låg skal koges i vand og evt. skylles med atamonopløsning inden påfyldning.
- Kog de snittede rabarber helt møre med vand under låg i ca. 15 min.
- Lad det trække 1 time og si saften over i en ren gryde.
- Rør sukker i og kog saften igennem. Hæld den på rene flasker.
- Fortynd saften med iskoldt vand — evt. med brus. Forholdet skal være 1 del saft til 3-4 dele vand.