Lækre Sarah Bernhardt-kager
18 stk.
Ingredienser
- 80 g smuttede mandler
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- Fyld:
- 100 g mørk chokolade ca. 60 % kakaoindhold
- 2½ dl piskefløde
- evt. 1-2 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
- Desuden:
- 200 g mørk chokolade ca. 60 % kakaoindhold
- Pynt:
- evt. frysetørrede hindbær
- Hak mandlerne fint i foodprocessoren. Pisk hviden til skum. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengs. Vend mandlerne i. Kom evt. massen i en sprøjtepose. Sprøjt massen i cirkler på en bageplade på bagepapir, kagerne skal være ca. 5 cm i diameter. Bag makronerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
- Hak chokoladen, og kom den i en skål, som kan tåle varme. Kog fløden op, den skal kun lige koge. Hæld fløden over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Køl massen af natten over i køleskab. Pisk chokolademassen igennem, til den er cremet. Tilsæt evt. appelsinskal. Smør chokolademassen på makronbundene, så det ligner små pyramider. Stil dem i et fad, og tildæk dem med husholdningsplastfilm. Kom dem i fryseren ½-1 time.
- Hak 200 g chokolade. Smelt af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste i, til den er smeltet. Fordel chokoladen over kagerne ved at holde på makronbunden og dyppe chokolademassen ned i den smeltede chokolade. Lad chokoladen stivne. Opbevar kagerne tildækket i køleskab.