Lækre Sarah Bernhardt-kager

Lækre Sarah Bernhardt-kager

18 stk.

Ingredienser

  • 80 g smuttede mandler
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • Fyld:
  • 100 g mørk chokolade ca. 60 % kakaoindhold
  • 2½ dl piskefløde
  • evt. 1-2 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
  • Desuden:
  • 200 g mørk chokolade ca. 60 % kakaoindhold
  • Pynt:
  • evt. frysetørrede hindbær

  1. Hak mandlerne fint i foodprocessoren. Pisk hviden til skum. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengs. Vend mandlerne i. Kom evt. massen i en sprøjtepose. Sprøjt massen i cirkler på en bageplade på bagepapir, kagerne skal være ca. 5 cm i diameter. Bag makronerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min. 
  2. Hak chokoladen, og kom den i en skål, som kan tåle varme. Kog fløden op, den skal kun lige koge. Hæld fløden over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Køl massen af natten over i køleskab. Pisk chokolademassen igennem, til den er cremet. Tilsæt evt. appelsinskal. Smør chokolademassen på makronbundene, så det ligner små pyramider. Stil dem i et fad, og tildæk dem med husholdningsplastfilm. Kom dem i fryseren ½-1 time.
  3. Hak 200 g chokolade. Smelt „ af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste † i, til den er smeltet. Fordel chokoladen over kagerne ved at holde på makronbunden og dyppe chokolademassen ned i den smeltede chokolade. Lad chokoladen stivne. Opbevar kagerne tildækket i køleskab.