Hjemmebagte mysliboller

Lækre sprøde mysliboller

Lav en god mysliblanding af kerner og frø, og brug den som fyld i de her lækre sprøde boller.

Ingredienser

  • Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 50 g speltflager
  • 20 g solsikkekerner
  • 25 g valgfri nødder
  • 50 g rosiner eller hakkede tørrede figner,
  • abrikoser eller dadler
  • 1 dl kogende vand
  • 1 dl koldt vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 50 g gær
  • ½ spsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • ca. 325 g hvedemel

Mysliboller - sådan gør du:

  1. Bland havregryn med speltflager, solsikkekerner, hakkede nødder og rosiner.
  2. Kom kogende vand, koldt vand og yoghurt i skålen, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og mysliblandingen, og rør godt rundt.
  3. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Ælt dejen på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker, og tril til boller. Læg bollerne tæt på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Pensl med vand, og drys med havregryn. Bag bollerne ved 180 grader i ca. 25 min., og afkøl på en bagerist.