Laks i thailandsk karry
Prøv en krydret rød karrysovs med nogle saftige stykker frisk laks. Det smager skønt, og er nemt med en færdigkøbt rød karrypasta. Nyd med friskkogte ris.
4 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 600 g laksefilet
Sovs:
- 2 fed hvidløg
- 20 g frisk ingefær
- 1 stilk citrongræs
- 2 spsk. olie
- 2-4 tsk. rød karrypasta (Thailandsk)
- 4 dl fiske- eller hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk (400 g)
- 1 tsk. majsstivelse
- 2 spsk. fishsauce (eller soja)
- 1-2 tsk. rørsukker (eller farin)
- 1 lime
- 200 g cherrytomater
- 1 bundt forårsløg
Tilbehør:
- 300 g jasminris
- 400 g grønne bønner, broccoli eller aspargesbroccoli
- evt. thaibasilikum eller koriander
Sådan gør du:
- Sovs: Pil hvidløgsfeddene, skræl ingefæren, og pil de yderste træede blade af citrongræssen. Hak det hele fint – brug gerne en hurtighakker.
- Varm en wok eller dyb stegepande med olie, og steg karrypasta, hvidløg, ingefær og citrongræs i 1-2 min.
- Tilsæt bouillon og kokosmælk, og kog sovsen igennem i 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med fishsauce eller soja, sukker eller farin og limesaft.
- Skær skindet af laksen, skær den i 8 stykker, og krydr med salt og peber. Læg laksstykkerne i sovsen, og lad dem simre ved svag varme i ca. 5 min.
- Tilsæt halve cherrytomater og fintsnittede forårsløg, og varm i 1 min.
- Server med kogte ris, dampede grøntsager og evt. friske basilikum- eller korianderblade.