Laks i thailandsk karry

Laks i thailandsk karry

Prøv en krydret rød karrysovs med nogle saftige stykker frisk laks. Det smager skønt, og er nemt med en færdigkøbt rød karrypasta. Nyd med friskkogte ris.

4 personer

Total:1 time 5 minutter

Arbejdstid:45 minutter

Ingredienser

  • 600 g laksefilet

Sovs:

  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stilk citrongræs
  • 2 spsk. olie
  • 2-4 tsk. rød karrypasta (Thailandsk)
  • 4 dl fiske- eller hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. fishsauce (eller soja)
  • 1-2 tsk. rørsukker (eller farin)
  • 1 lime
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bundt forårsløg

Tilbehør:

  • 300 g jasminris
  • 400 g grønne bønner, broccoli eller aspargesbroccoli
  • evt. thaibasilikum eller koriander

Sådan gør du:

  1. Sovs: Pil hvidløgsfeddene, skræl ingefæren, og pil de yderste træede blade af citrongræssen. Hak det hele fint – brug gerne en hurtighakker.
  2. Varm en wok eller dyb stegepande med olie, og steg karrypasta, hvidløg, ingefær og citrongræs i 1-2 min.
  3. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og kog sovsen igennem i 10 min. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med fishsauce eller soja, sukker eller farin og limesaft.
  4. Skær skindet af laksen, skær den i 8 stykker, og krydr med salt og peber. Læg laksstykkerne i sovsen, og lad dem simre ved svag varme i ca. 5 min.
  5. Tilsæt halve cherrytomater og fintsnittede forårsløg, og varm i 1 min.
  6. Server med kogte ris, dampede grøntsager og evt. friske basilikum- eller korianderblade.

Tips:

  • Dosér karryen efter din smag – med 2 tsk. bliver sovsen krydret men ikke stærk.
  • Du kan også lægge laksestykkerne på en bageplade med bagepapir. Stænk dem med olie, og bag dem ved 180 grader i 5-8 min.