jamie oliver laks

Laks & solskinssalat

Retten indeholder mango, som er rig på C-vitaminer.

2

Ingredienser

  • 150 g brune ris
  • 1 x 500 g laks (halestykket), med skind og ben, men uden skal
  • 1 brev grøn te
  • sesamolie
  • 1 fed hvidløg
  • 320 g blandet salatgrønt, f.eks. gulerod, agurk, tomat, julesalat
  • 1 lille moden mango
  • 1 lime
  • saltreduceret soja
  • 1 frisk rød chili
  • 3 cm ingefær
  • 1 tsk sesamfrø
  • ½ bakke karse

  1. Sådan gør du: Varm ovnen op til 180°. Kog risene, og dryp af. Skær 1 cm dybe ridser i laksen med 2 cm imellem, og læg den i et ildfast fad. Krydr med havsalt og peber og indholdet af tebrevet, gnid desuden laksen med 1 tsk sesamolie. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver, stik en skive ind i hver ridse. Bag laksen i ovnen i 25 minutter, eller til den er gennembagt. Til salaten skæres alt i mundrette stykker. Skær mangoens frugtkød i skiver, og kom dem op i en skål sammen med alle grønsagerne. Klem al saften fra frugtkødet på mangostenen ned i en anden skål. Pres limesaft i, og smag til med soja. Pil kernerne ud af chilien, og hak den fint. Rør det i dressingen, og vend den sammen med grønsagerne og mangoen. Skræl ingefæren, og skær den i tændstikstore stykker. Kom dem på en pande ved jævn varme sammen med 2 tsk sesamolie og sesamfrøene. Rist i 2 minutter, eller til de begynder at blive sprøde. Vend dem rundt undervejs, rør dem i risene, og smag til med salt og peber. Klip karsen ud over salaten. Server den sammen med laks og ris.