Laksefrikassé med rejer, spinat og citron
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: ca. 15 min.
- Ingredienser:
- 2½ dl piskefløde
- ¾ dl hvedemel
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 250 g laksefilet
- 200 g spinat
- 1 bundt forårsløg
- 1 citron (økologisk)
- 200 g rejer
- salt og peber
- Drys:
- 1 håndfuld løvstikke
- Tilbehør:
- kartofler
- Pisk fløde sammen medmel i en stor bredbundetgryde. Spæd med bouillon,og kog op underomrøring. Kog sovsensagte under jævnligomrøring i 5 min.
- Skær laksen i store tern(ca. 3 x 3 cm). Skyl spinaten.Skær forårsløgene istykker på 2-3 cm.
- Kog løgene i sovsen i 2min., og tilsæt ca. 1 tsk.fintrevet citronskal.
- Vend forsigtigt spinatog laks i sovsen, mensden simrer, til spinatenbegynder at falde sammen.Drys med rejer, oglad derefter sovsen simrei 2 min. uden at røre.Smag til med citronsaft,salt og peber.Drys grofthakketløvstikkeover retten,og servérmed kogte kartofler.