Vegetarlasagne a la Jamie Oliver
En soleklar vinder, hvor den lækre sødme i fennikel og porrer virkelig bliver trukket frem og kommer til sin ret. Denne lasagne uden kød er et stilfuldt og selvsikkert samlingspunkt.
Næringsindhold
- Energi pr. person:584 Kcal
- Fedt:34 %
- Protein:25 %
- Kulhydrat:42 %
8-10 personer
Total:2 timer 20 minutter
Ingredienser
- 4 store porrer
- 3 fennikler
- 6 fed hvidløg
- 50 g usaltet smør
- ½ bundt frisk timian (15 g)
- 1¼ dl soave-hvidvin
- 75 g hvedemel
- 1½ l sødmælk
- 1 hel muskatnød, til at rive af
- 50 g pecorino eller parmesan
- 100 g taleggio
- 400 g tørrede lasagneplader
- 125 g mozzarella (en kugle)
- 100 g gorgonzola olivenolie
Sådan laver du lasagnen
- Rens porrer og fennikler og skær dem i skiver, pil og hak hvidløget fint.
- Smelt smørret i en stor gryde ved jævn varme, pluk de fleste af timianbladene ned i, vend grøntsagerne og hvidløget i.
- Krydr med havsalt og friskkværnet peber, svits i 15 min., rør undervejs.
- Hæld vinen ved, læg låg over og kog i 30 min. eller til grøntsagerne er møre og søde, rør undervejs og tilsæt et skvæt vand om nødvendigt.
- Rør melet i og svits videre et par minutter, tilsæt derefter mælken et lille skvæt ad gangen under konstant omrøring.
- Lad saucen simre, til den tykner, rør undervejs.
- Riv halvdelen af muskatnødden ned i det.
- Tag gryden af varmen, riv halvdelen af pecorinoen fint ned i saucen, bræk halvdelen af taleggioen i små stykker og rør dem i.
- Smag igen omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber og lad saucen køle af.
- Varm ovnen op til 180°.
- Saml lasagnen ved at lægge skiftevis sauce og pastaplader i et stort ovnfast fad sammen med små klumper mozzarella, gorgonzola og resten af taleggioen.
- Riv resten af pecorinoen fint ud over og læg evt. resterende småklumper af de andre oste på, bag lasagnen i 40 min. eller til den er gyldenbrun og boblende.
- Pluk resten af timianen ud over 5 min. før lasagnen er færdig, stænk med lidt olie og bag videre.
- Lad den stå og trække i 15 min., og så er den klar.