Klassisk lasange - Louisa Lorangs bedste opskrift
Man går aldrig galt i byen med en lækker lasagne, og her giver kok Louisa Lorang sit bud på en dejlig perfekt, klassisk italiensk en af slagsen.
4-6 personer
Total:1 time 10 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1-2 gulerødder, revet
- 1 lille squash, revet
- 2 stilke bladselleri, fintsnittede
- Olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 spsk. tomatpuré
- 4 dl mosede tomater
- ½ dl mælk
- ½ tsk. sukker
- 2 tsk. tørret oregano
- Salt og peber
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 2 dl mælk
- Muskatnød, revet
- Lasagneplader
- 2 friske mozzarellaoste (a 125 g)
- Oregano
Sådan gør du:
- Start med kødsovsen. Sauter alle grøntsagerne i olivenolie i en stor, varm gryde, ca. 5-7 min., under omrøring. De skal ikke tage farve, men mørne. Tag dem op.
- Tilsæt evt. mere olivenolie, og brun kødet i den varme gryde.
- Tilsæt grøntsager, tomatpuré, mosede tomater og mælk. Kog op.
- Smag til med sukker, oregano, salt og peber.
- Tænd ovnen på 185 gr.
- Nu laves bechamelsovsen. Smelt smørret i en lille kasserolle. Pisk mel og derefter mælken lidt ad gangen, til saucen er tyk.
- Smag til med muskatnød, salt og peber.
- Kom en lille smule bechamelsauce i bunden af et ovnfast fad, og læg derefter lasagneplader, kødsovs og bechamel i lag.
- Afslut med skiver af mozzarella på toppen.
- Bag lasagnen i den varme ovn i ca. 45 min., eller til lasagnepladerne er møre.
- Server straks med lidt frisk oregano på toppen.