Lav din egen rabarbersalsa
Sød og stærk på samme tid. Brug den krydrede salsa til sommerens grillede kød eller sammen med en god pate på et stykke ristet brød.
1 finthakket løg
1 spsk. olivenolie
4 stilke rabarber, hakkede
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. mørk rom
2 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, finthakket
1⁄4 tsk. chiliflager
1 tsk. stødt kardemomme
evt. tørrede frugter som tranebær eller rosiner
1. Varm olien i en gryde. Sauter lø- get i et par minutter. Tilsæt resten af ingredienserne, og bring i kog.
2. Skru ned for varmen, og lad sal- saen simre i 10 min. under låg. Tag gryden af varmen, og lad lå- get blive på i yderligere 5 min. Smag salsaen til, og tilsæt evt. mere honning eller rom.